PSD asteapta divortul celor doua partide care au format Alianta D.A., inainte de a lua o hotarire in legatura cu ceea ce vor face in viitorul apropiat, pana atunci ei jucand la doua capete, scopul lor fiind despartirea celor doua partide care au format alianta.
Prezent la Oradea, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a precizat ca o pozitie a PSD va fi luata in urmatoarele zile, cand va avea loc intalnirea Comitetului Executiv National al PSD. El a subliniat ca in partidul din care face parte sunt opinii pro si contra intrarii la guvernare, dar ca o decizie in acest sens se va lua in curand. "Probabil Comitetul Executiv National al PSD se va intruni in interval de 10 zile, urmand ca acolo sa stabilim pasii pe care ii vom face in perioada urmatoare", a precizat purtatorul de cuvant al PSD. Diaconescu sustine ca, pe de o parte, Romania are nevoie de un guvern solid, dar, in conditiile in care actualul guvern nu va cadea pana la toamna, precis isi va duce mandatul pana la final.
Fostul ministru al justitiei considera ca alegerile anticipate nu isi au rostul in momentul de fata, ci pregatirea alegerilor de anul viitor, cand ar trebui introdus, in opinia sa, votul uninominal. "PNL, PD si PSD au cazut de acord pe un proiect de lege privind votul uninominal. Consider ca partidele ar trebui sa se concentreze pe acest proiect, pentru ca anul viitor sa putem sa votam deja in acest sistem. Daca vom avea acum anticipate, vom amana pana la alegerile din 2012 introducerea votului uninominal", a mai spus Diaconescu.
Referitor la jocul politic pe care PD il face in aceasta perioada, Diaconescu a mentionat ca asteapta o pozitie clara a acestora, nu o tergiversare a lucrurilor, care, in opinia sa, nu este benefica tarii. "PD trebuie sa spuna clar ca doreste la guvernare", a declarat purtatorul de cuvant al PSD.