Compania de Transport Public (CTP) Arad a castigat in instanta demersurile facute pentru a recupera cateva datorii mai vechi de la organizatia judeteana a PSD.
Astfel, social-democratii aradeni vor trebui sa achite firmei de transport peste 40 de milioane de lei, la care se adauga si cheltuielile de judecata. Vicepresedintele PSD Arad, Alexandra Braica, a declarat ca deocamdata conducerea filialei nu a luat in calcul o eventuala contestare a sentintei pronuntate de instanta.
Datoriile au fost facute in perioada in care la conducerea filialei din Arad a fostului partid de guvernamant s-a aflat Dorel Popa, primar al municipiului-resedinta de judet in perioada 2000-2004.
Cea mai veche factura pe care social-democratii aradeni o au fata de CTP dateaza din decembrie 2002. Atunci, organizatia judeteana a PSD a inchiriat autobuze pentru a transporta copiii de la cateva gradinite din Arad la Sala Polivalenta, pentru a li se oferi cadouri cu ocazia de Sfantului Nicolae. Pentru inchirierea autobuzelor trebuiau achitate 24,63 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns in conturile Companiei de Transport Public. Tot pentru inchirierea unor autobuze folosite in campania electorala de la alegerile locale din 2004, PSD Arad mai are facturi restante de 17,18 milioane lei. In acea perioada au fost folosite mai multe autovehicule cu care candidatii au facut deplasari in diferite zone ale municipiului si judetului. (D.P.)