Ion Iliescu pare sa preia, intr-un alt registru, practica lui Traian Basescu de a promova femei in functii de conducere. El a anuntat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca este posibil ca pentru functia de secretar general al PSD sa candideze si o femeie, fara a preciza insa despre cine ar putea fi vorba. “Pentru functia de secretar general sunt foarte multe posibilitati. S-ar putea si o femeie sa apara pentru ca noi stam prost cu femeile“, a declarat Iliescu. Viitorul presedinte al fostului partid de guvernamant a fost impresionat, in timpul participarii sale la sedintele organizatiilor PSD, de felul in care multe dintre membrele de partid au luat cuvantul si au analizat situatia din partid.
Iliescu a deplans faptul ca la nivel de conducere femeile sunt putin reprezentate in PSD, un lucru care ar fi un “handicap“ pentru partid.
“Acum am stabilit ca macar intre delegatii si candidatii la congres sa cautam sa propulsam cat mai multe femei. La toate reuniunile la care am fost am vazut ca avem multe femei bune, cu experienta“, a adaugat Iliescu. Viitoarea candidata la functia de secretar general ar urma sa se bata cu barbatii Miron Mitrea si Victor Ponta.

Corina Cretu vrea functie de conducere

Senatorul Corina Cretu este de mai bine de zece ani in preajma lui Ion Iliescu. In ultimul mandat al acestuia la Cotroceni, ea fost purtatorul sau de cuvant. Acum, cei doi sunt colegi de banca in Senat.
Corina Cretu a recunoscut ieri ca si-ar dori postul de vicepresedinte al PSD.
“Dupa parerea mea, am acumulat o experienta pe care vreau sa o pun la dispozitia partidului“, a declarat Cretu. Ea nu este insa incantata de functia de secretar general, care “nu ar fi cea mai potrivita“. Cum functia de presedinte este rezervata lui Ion Iliescu, iar pentru cea de presedinte executiv sanse mai mari are Adrian Nastase, Corina Cretu vizeaza unul dintre locurile de vicepresedinte.
Cretu a fost de acord cu opinia lui Ion Iliescu ca in conducerea PSD femeile au o reprezentativitate scazuta, “aceasta fiind o mai veche problema cu care se confrunta partidul si care nu este specifica unei societati democratice“.
“Femeile trebuie sa aiba un cuvant de spus cel putin egal cu al barbatilor, daca o tara este formata din barbati si femei“, a spus Cretu.