Sambata dupa-amiaza, cu mic, cu mare, pesedistii s-au adunat in fata sediului municipal al partidului pentru a incarca cele 22 de tone de ajutoare intr-un autotren cu destinatia Moldova. Printre pesedistii lejer imbracati, au putut fi vazuti atat deputatul Claudiu Pop, cat si presedintele organizatiei municipale de tineret, Bogdan Hossu, sau proaspatul membru Felix Cozma, alaturi de alte cateva zeci de membri, majoritatea tineri.
Deputatul Claudiu Pop nu s-a sfiit sa le dea o mana de ajutor celor tineri care s-au asezat in sir indian pentru a incarca pachetele si sacii cu ajutoare in TIR. "Le multumesc cetatenilor pentru ca au fost alaturi de cei care, din pacate, au fost loviti de ape, nu doar prin vorbe, ci si prin fapte. Multumesc tuturor colegilor mei care s-au implicat in strangerea de fonduri si speram ca efortul nostru sa le fie de folos sinistratilor si sa nu ajungem niciodata in situatia lor. Au fost adunate in principal haine, mobilier, aparate electrocasnice, dar si alte lucruri care le-ar putea fi de folos. De asemenea, in actiune au fost implicati si diferiti primari din judet, astfel ca s-au adunat si produse din zona rurala. Ajutoarele se vor duce in Suceava in satul Zaharesti, comuna Stroiesti", a declarat deputatul Claudiu Pop.
Organizatorul actiunii si persoana care s-a implicat cel mai mult in procesul de colectare a ajutoarelor a fost Bogdan Hossu, ajutat, in primul rand, de Felix Cozma. "Comuna Stroiesti si satul Zaharesti sunt doua localitati in care ajutoarele nu au prea ajuns. Am luat legatura cu organizatia PSD din Suceava si i-am rugat sa ne indice o serie de localitati care au fost puternic afectate de inundatii, dar unde ajutoarele care s-au strans au ajuns mult mai greu. Nu suntem singurii care trimitem ajutoare in Suceava. Au fost multe firme care ne-au ajutat. Firma Oradinum, spre exemplu, a donat peste o suta de costume, firma Tramos ne-a pus la dispozitie un autotren pentru a transporta ajutoarele pana in Moldova, fara sa ne ia vreun ban. Si firma CIAC ne-a ajutat, punandu-ne la dispozitie un depozit in care sa adunam ajutoarele", a declarat Bogdan Hossu, presedintele organizatiei municipale de tineret.