Liderii PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea au adresat ieri clasei politice, presei si societatii civile o scrisoare deschisa in care fac apel pentru introducerea votului uninominal si a Parlamentului unicameral.

Apelul se adreseaza si presedintelui Romaniei si primului-ministru, cerand ca acestia sa nu foloseasca dezbaterile pe aceasta tema in mod demagogic, pentru scopuri politicianiste sau „pentru a-si regla conturile de la Bucuresti si dincolo de Ocean“, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. El a salutat totusi faptul ca PSD a gasit un aliat neasteptat in presedintele Romaniei, manifestandu-si insa suspiciunea ca seful statului ar fi animat de alte interese.
„Presedintele isi poate demonstra buna-credinta in propunerile formulate doar sustinand dezbaterea publica propusa de PSD. Ar fi un moment oportun de a intra in rolul de presedinte al tuturor romanilor“, a declarat Geoana.
Cei trei lideri PSD au apreciat ca votul uninominal duce la responsabilizarea clasei politice, dar si la reducerea fenomenului coruptiei. „PSD propune intoarcerea politicienilor la nevoile tarii si ale cetatenilor, prin doua instrumente fundamentale: votul uninominal si simplificarea institutionala, la care Parlamentul unicameral este o tema de dezbatere“, se arata in aceasta scrisoare-apel.
Mircea Geoana a declarat ca „votul uninominal va fi, probabil, lovitura de berbece care va determina reformarea clasei politice romanesti“. „Cetateanul il va putea trage la raspundere pe cel pe care l-a ales si urechea, daca este cazul“, a spus Mircea Geoana.