Membrii PSD au iesit, cu mic cu mare, pe strazile celor mai importante localitati, declansand "razboi total Aliantei portocalii". Ei au impartit pliante si brosuri impotriva actualei guvernari.
Mircea Geoana, presedintele PSD, a anuntat ieri ca partidul sau a declansat "razboi total Aliantei portocalii", pe care intentioneaza sa o "darame de la putere". De altfel ieri, in mai toate localitatile pesedistii au iesit pe strada si au impartit pliante si brosuri privind guvernarea "dezastruoasa" a actualei Coalitii. Peste tot, la sediile PSD au fost organizate conferinte de presa pe aceeasi tema. Presedintele PSD a prezentat o brosura editata de partid si intitulata "Fapte si minciuni ale PNL-PD", care contine un bilant al actualei guvernari. El a anuntat ca brosura va fi tiparita si distribuita "in mii de exemplare". Geoana insusi a iesit ieri in centrul Capitalei si a impartit astfel de brosuri
Liderul social-democrat a apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, la cinci sute de zile de guvernare, Alianta PNL-PD "a esuat si trebuie sa plece" de la guvernare. "Esecul Aliantei nu este cauzat de anumiti ministri sau de structura Guvernului, ci insasi filosofia de baza, constructia lor politica, principiile sociale care sunt profund gresite si falimentare. Intreaga lor abordare ideologica si politica este o mare inselaciune. Ansamblul politicilor publice ale Aliantei portocalii sunt falimentare, gresite si distructive pentru interesul tarii. Ce este croit stramb pe minciuna si incompetenta nu poate fi indreptat sau carpit, el trebuie daramat din temelii. Alianta portocalie, prin minciuna, incompetenta si manipulare, a tradat mandatul pe care l-a primit de la votantii care i-au dat votul, acest mandat trebuie dat inapoi cetatenilor Romaniei", a spus Geoana.
Liderul PSD a mai afirmat ca, daca "defunctei Conventii Democratice i-au trebuit patru ani pentru a-si dovedi incompetenta, Aliantei portocalii i-a trebuit numai un an si jumatate". Geoana a afirmat ca "alianta portocalie" trebuie nu doar sa fie schimbata de la guvernare, ci "sa dispara". "Marea inselaciune trebuie sa inceteze inainte sa fie prea tarziu. Repetarea experientei CDR-iste este un cost pe care romanii si Romania nu si-l mai pot permite sa il plateasca inca o data. Decat sa continuam in minciuna si scandal, mai bine sa ne intoarcem la urne, dand sansa romanilor sa aleaga un Guvern mai bun, mai competent si mai stabil", a spus Geoana.