Desi sustine ca nu vrea sa porneasca razboiul impotriva presedintelui Traian Basescu pentru a-l trage la raspundere in legatura cu situatia sa locativa, liderul PSD, Adrian Nastase, si partidul sau au inceput strangerea de semnaturi in Parlament pentru infiintarea unei comisii speciale de ancheta. Nastase a aratat ieri ca ideea deputatilor PSD de a constitui o comisie de ancheta care sa cerceteze situatia imobiliara a lui Basescu va fi supusa dezbaterii si celorlalte grupuri parlamentare si este posibil ca solicitarea sa fie depusa astazi la Biroul Permanent al Camerei. “Nu as vrea sa existe ideea ca PSD incepe un razboi cu presedintele Romaniei“, a subliniat Nastase.
De asemenea, Nastase a precizat ca nu a stiut despre casa lui Basescu din Strada Serban Mihaileanu si chiar daca ar fi stiut nu s-ar fi folosit de informatie in timpul campaniei electorale.
PUR ezita inca
Intrebat ieri daca va sustine demersul PSD, presedintele PUR Dan Voiculescu a refuzat sa dea un raspuns transant.
“In acest caz, dl presedinte trebuie tratat ca orice cetatean al Romaniei. Poate ca insusi dl Basescu ar trebui sa solicite infiintarea acestei comisii de ancheta“, a spus Voiculescu.
El a aratat ca sustinerea infiintarii unei comisii de ancheta de catre PUR se va face in functie de termenii acesteia.
Conform Regulamentului Camerei Deputatilor, o comisie de ancheta se poate infiinta la cererea unei treimi din deputati. Potrivit art. 73, Comisia de ancheta poate invita orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei.

Un grup de senatori ai PSD a depus ieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie un denunt penal impotriva “cetateanului Traian Basescu, in calitate anterioara de primar general al Capitalei“, in care il acuza de fals in declaratii, uz de fals si abuz in serviciu. In denunt, Basescu este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni prevazute in Codul Penal, in cazul apartamentului din Strada Mihaileanu, iar Parchetul ICCJ este rugat ca, in acest caz, sa procedeze “conform Constitutiei si legilor“. Semnatarii denuntului sunt Antonie Iorgovan, Ion Solcanu, Otilian Neagoe, Serban Nicolae, Doru Ioan Taracila, Ioan Moraru.