PSD a dat, ieri, viceprimar liberal la Murfatlar, parca pentru a face in ciuda primarului PDL George Cojocaru. Conform directiilor primite de la judet, social-democratii au votat in favoarea propunerii liberale pentru fotoliul de viceprimar, desi acest lucru n-a fost neaparat pe sufletul tuturor, avand in vedere personajul: Ion Vladoi. Sedinta de constituire a Consiliului Local Murfatlar nu a fost una linistita, avand in vedere ca unii alesi locali inca se simteau in campanie ori datori sa-si plateasca anumite polite. Asa se face ca Vladoi si Cojocaru si-au reprosat unul altuia ca au facut campanie murdara atat in primul tur cat si in turul doi, liberalul facand referire si la "cinci ziare mizerabile" la care ar fi apelat democrat-liberalul pana pe data de 15 iunie. Daca tacea, probabil ca Ion Vladoi filosof ramanea, avand in vedere si de mijloacele (media, dar nu numai) pe care si el le-a folosit in campanie pentru a-si denigra adversarul.
Cetatenii din Murfatlar s-au dovedit interesati de desfasurarea sedintei de constituire a Consiliului Local, atmosfera din sala-gazda devenind la un moment dat inabusitoare, asa incat primarul inca in exercitiu Nicolae Crivineanu (George Cojocaru nu a depus juramantul ieri din pricina unor formalitati) a gasit de cuviinta sa deschida o usa pentru a se face curent. Gestul lui a fost imediat sanctionat de o duduie, care a inchis-o. Revenind la constituirea consiliului, de mentionat ca acesta este compus din 6 membri PDL, 6 PSD si 5 PNL, ulterior fiind demonstrata si care este alianta formata la Murfatlar: propunerea liberalilor pentru postul de viceprimar a primit 11 voturi din totalul de 17. Asadar, George Cojocaru va avea viata grea cu adjunctul sau - acum depinde si ce sarcini ii va inmana din postura de primar. Amuzant totusi ca, la momentul votului secret, eliberarea buletinelor din urna s-a dovedit a fi o sarcina dificila pentru secretarul primariei, capacul cutiei in cauza fiind mai greu de convins sa se deschida.

Halep nu voia la nici o comisie

Mai departe insa, dincolo de depunerea juramintelor - unii dintre consilieri s-au balbait de-a dreptul, in timp ce incruntatul si razboinicul Vladoi a dovedit ca stie pe de rost textul - s-a trecut la constituirea comisiilor. Cel mai amuzant dintre toti consilierii a fost, la acest capitol, pesedistul Stelica Halep, care a spus ca el nu vrea sa faca parte din nici o comisie. I s-a explicat, cu frumuselul, ca este obligatoriu, asa ca n-a avut incotro, iar dupa ce a refuzat comisia de buget-finante, a acceptat-o pe cea care se ocupa de invatamant. La final, fostul primar (si actual pentru inca o saptamana) Nicolae Crivineanu a tinut sa declare cateva lucruri, nu inainte de a-si aranja frumusel pantalonii, semn ca a slabit cateva kilograme de la infrangere: "Incep prin a-l felicita pe Cojocaru ca a fost ales. Asa e normal, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa-i promitem ca il vom ajuta sa continue dezvoltarea Murfatlarului", a spus social-democratul, enumerand apoi realizarile sale si proiectele pe care le-a lasat in derulare - semn ca lui Crivineanu i-ar fi placut sa mai fie in campanie electorala.