Liderul PNTCD, Marian Milut, ii cere presedintelui liberal, Calin Popescu-Tariceanu, sa semneze pana sambata protocolul dintre cele doua partide, care ar permite intrarea taranis- tilor in Parlament candidand din partea PNL.
"Suntem intr-o situatie extrem de neplacuta si delicata. Urmare a diversiunii organizate de grupul condus de Radu Sarbu, PNL a avut o ezitare, o amanare in semnarea finala a protocolului de participare impreuna la alegeri", a declarat presedintele PNTCD, Marian Milut, ieri, intr-o conferinta de presa. El a explicat ca protocolul de colaborare dintre cele doua partide, "un document istoric", este semnat
de secretarul general al PNL, Dan Motreanu, si de prim-vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a fost validat de organismele de conducere ale celor doua formatiuni politice, urmand sa fie semnat si de cei doi presedinti, Calin Popescu-Tariceanu si Marian Milut.
"Din pacate, domnul Tariceanu nu a facut inca acest gest. Noi il asteptam pana sambata. In cazul in care domnul Tariceanu inca mai are intrebari cu privire la cine reprezinta in mod legal PNTCD, dezamagirea noastra va fi profunda. Eu cred in maturitatea politica a liderilor PNL", a afirmat presedintele PNTCD, Marian Milut.
El a explicat ca motivatia interventiei sale o reprezinta necesitatea demararii pregatirilor pentru campania electorala a PNTCD. "Daca nu intram si noi in campanie si nu ne pregatim, sansele candidatilor nostri vor fi mult prea mici si nu ne putem permite, in cele 30 de colegii pe care ni le-au oferit, sa nu participam cu sanse reale", a mai spus Milut.
Sambata va fi organizata o sedinta largita a Comitetului National de Conducere, unde urmeaza sa fie luata o decizie finala cu privire la participarea PNTCD la alegerile parlamentare.
Intrebat ce se intampla daca presedintele PNL nu va semna protocolul, Milut a spus ca taranistii, "cel mai probabil", vor participa singuri la alegerile parlamentare.