La sedinta ordinara a Consiliului Judetului din aceasta luna a fost aprobata asocierea Consiliului Judetului Galati cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania pentru a deveni membri ai Retelei Nationale INFO EU - RO, retea specializata in diseminarea de materiale informative educative, destinate informarii si educarii cetatenilor.

Obiectul asocierii este reprezentat de promovarea educatiei si informarea populatiei, prin participarea activa la Reteaua Nationala INFO EU-RO, pentru diseminarea materialelor informativ-educative, in beneficiul publicului larg, pe diferite domenii de interes general.

De remarcat este faptul ca acest parteneriat nu realizeaza obligatii directe de natura financiara din partea Consiliului Judetului Galati, dar are un impact direct asupra cetateanului judetului si, totodata, materialele campaniilor de educare si informare realizate vor putea avea acces direct in cadrul retelei, existand astfel, pentru prima oara, ca si in celelalte state membre ale UE, o colaborare si o cooperare directa privind diseminarea acestor materiale purtatoare de informatii utile.

Ca urmare a acestei conlucrari, pe langa diseminarea materialelor informative privind informatii de interes general pentru educatia cetatenilor, institutiile implicate vor promova o serie de actiuni si programe comune. De remarcat este ca in cadrul acestor viitoare actiuni colaboratorii promit sa isi acorde sprijin reciproc in dezvoltarea si implementarea programelor chiar daca sunt "gandite" separat.