Demonstratiile antiguvernamentale au continuat pe strazile Teheranului, in ciuda avertismentelor lansate de fortele iraniene de securitate.
Garda Revolutionara iraniana, o unitate militara de elita, a amenintat intr-o declaratie publicata pe website-ul sau ca va interveni, inabusind eventualele noi proteste, declansate de rezultatele alegerilor prezidentiale din data de 12 Iunie.
Garda Revolutionara este o forta militara care apara cuceririle revolutiei din 1979 in fata unei posibile lovituri de stat.
Avertismentul oficialilor a fost ignorat de sutele de protestatari care, la scurt timp dupa publicarea acestuia, s-au adunat in centrul Teheranului.
Trupele de interventie ale politiei si membrii ai Basij, o forta militara proguvernamentala formata din voluntari, au aparut pe strazile capitalei Iranului.
Conform martorilor, aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat in Piata Haft-e Tir, ignorand avertismentul Garzii Revolutionare.
Un trecator a declarat ca a vazut militari din cadrul Basij atacand un grup de protestatari, scotandu-i cu forta dintr-o casa in care se retrasesera.
Ieri, la New York, Secretarul-general ONU Ban Ki-moon a cerut incetarea folosirii fortei impotriva civililor si a declarat ca autoritatile iraniene ar trebui sa respecte drepturile omului in raporturile cu protestatarii.