Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa organizata la sediul PSD Bistrita-Nasaud, ca noua Constitutie va trebui sa prevada ca parlamentarii pot fi revocati din functie.
"Ideea ca te-au ales si stai patru ani acolo fara niciun fel de pericol, sanctiune si control din partea celor care te-au ales inseamna ca votul uninominal nu a avut niciun rost. Daca nici nu ne-am reformat ca si clasa politica, nici nu avem parlamentari mai buni, nici un control al celor care aleg, votul uninominal va fi o mare dezamagire. Daca nu facem sistemul acesta acum, cand putem modifica Constitutia, o sa ramanem tot cu un Parlament contestat", a spus Victor Ponta care a venit, in Bistrita-Nasaud, sa asiste la conferinta extraordinara a PSD Bistrita-Nasaud in care se stabilesc delegatii la congresul partidului.
Ponta a mai declarat ca in textul noii Constitutii trebuie sa apara si conditiile in care un parlamentar ales uninominal sa-si piarda mandatul.
"Cine candideaza cu semnul unui partid chiar daca e vot uninominal, daca paraseste partidul sa se faca alegeri din nou, iar daca este atat de popular va fi reales. Nu e normal cand mergi cu sigla partidului in spate a doua zi sa invoci uninominalul si sa devii independent. Si eu am candidat cu toata notorietatea mea, pe lista PSD, cu primarul PSD langa mine. Nu stiu daca ieseam daca candidam ca independent, cu toata notorietatea mea", a declarat Victor Ponta.