Constiinta unui Liberal de Stanga: Abjectia propagandei basiste

Foarte scurt, ca mi-e sila si de subiect, si de felul in care un pitecantrop de presa, unul dintre cei mai mari cretini din seraiul basist, Tapalaba, il trateaza. "Scutul anti-racheta", sau cum naiba i-o zice, NU are legatura nici cu NATO, nici cu UE, ci este doar o afacere americano-romana, care sta ca o pioneza in cur atat UE, cat si NATO. De ce cred rusii ma doare in cot! Cu atat mai mult cu cat nebunia lui Reagan, aia cu "Razboiul Stelelor", de la sovietici a pornit. Ei au inceput militarizarea spatiului extraterestru. Iar niste exaltati din patriarhia neo-conservatoare americana au crezut ca un astfel de program ii poate face sa castige un razboi nuclear. Intre timp s-au lamurit toti ce si cum, dar au ramas cu niste fierotenii in brate.
Si uite asa cineva a decis, la Washington, sa parcheze fieroteniile, pe baze bilaterale, in curtea fostilor aliati ai URSS din Europa de Est. Din diverse motive, dupa ce au zis "da", polonezii si cehii s-au lipsit de "onoarea" asta, si uite asa ajunsera amerlocii la Deveselu. Cu scuza ca interceptoarele alea ne apara de photoshopul iranian! Desi in afacerea asta toata lumea minte. Nu Iranul este tinta, ci Rusia. Dar daca in cazul Poloniei montarea de interceptoare avea sens, vezi Kaliningradul si rachetele rusesti Iskander , in Romania interceptoarele cu pricina sunt puse (aproape) de pomana. Mi se pare firesc ca unii de la Washington sa se intrebe daca banii n-ar fi mai bine cheltuiti fie renuntand la rachete, fie montandu-le undeva unde asta are sens. Oricum, cine se uita pe harta, vede ca de la Deveselu nu poti apara teritoriul american, si nici instalatii militare semnificative din Mediterana.
Desi nu cred ca americanii vor renunta la Deveselu, fie si in mod demonstrativ, pentru a da niste semnale, chiar daca o vor face, nu vor conta in decizie nici Ponta, nici Antonescu, nici Voiculescu sau basescu. Vor conta doar calculele foarte pragmatice ale americanilor, care ii permit luxul de a face tot ce vor!
Asta nu va insemna ca vom fi dati afara din UE sau din NATO. Nu avem de ce pune semnul egalului intre niste rachete si proiectul euro-atlantic, un lucru extrem de complex, si care se judeca din alte perspective, si pe termen lung.
Propaganda basista a atins un grad de abjectie greu de imaginat. O s-o treaca basescu la capitotul "amenintari la adresa securitatii nationale"? Sau se va cere din nou la postul lui favorit, pentru a ne servi o noua portie de minciuni?