Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata "Despre Europa si despre bunul simt al parlamentarilor romani", pe care o puteti citi in continuare.

De prea multe ori, in randul multora dintre colegii nostri, membri ai Opozitiei, patimile politice tind sa ia locul ratiunii, iar tentatia populismului de taraba se dovedeste mai puternica decat responsabilitatea si onestitatea.
Acesta a fost cazul si in cursul saptamanii trecute, atunci cand initiativa laudabila, onesta si lipsita de ipocrizie, de a permite parlamentarilor sa activeze la nivel de colegii, in judete, pe durata campaniei pentru Parlamentul European, a fost intampinata, in special de catre colegii liberali, prin reactii pe care, alaturi de multi oameni cu care am vorbit in ultimele zile, le-as califica drept deplasate si, in anumite cazuri, lipsite de bun simt!
Desigur, tine de responsabilitatea fiecarui senator fata de alegatorii sai sa aleaga ce va face pe durata acestei campanii electorale. Dar de aici si pana la a ne acuza intre noi ca intram in vacanta e cale lunga.
De ce am dorit sa fac aceasta declaratie politica? Pentru ca, in opinia mea, stimati colegi, Parlamentul si parlamentarii trebuie sa isi asume, de fiecare data, atat misiunea care le este incredintata, aceea de a reprezentanti ai oamenilor, cat si statutul care decurge din aceasta pozitie, adica un comportament care sa nu trezeasca zambete...
Eu cred ca niciun parlamentar onest nu va putea spune ca a petrece mai mult timp intre oameni, in colegiu, promovand valorile europene, este pierdere de vreme si ii impiedica sa isi ideplineasca misiunea! De asemenea, in conditiile in care un procent major din legislatia nationala isi ia ca sursa legislatia europeana, cred ca este datoria unui parlamentar national sa se implice, de la nivelul sau, in procesul european!
Cine, daca nu alesii romanilor, pot promova mai bine Europa si valorile sale in randul oamenilor? Presa? Putinii candidati la Parlamentul European carora timpul fizic nu le ajunge in aceasta luna pentru a fi prezenti in intreaga tara? A respinge aceasta ocazie care ni se ofera acum, de a contribui si noi, atat cat putem, la o mai mare implicare a romanilor in aceste alegeri de care, cu adevarat, depinde in mare parte viitorul nostru, echivaleaza - in opinia mea, cu a respinge tot ceea ce Uniunea Europeana ne ofera!
Acei senatori care au ales sa se plaseze pe aceasta pozitie vor trebui sa spuna oamenilor daca, intr-adevar, cred in proiectul european, sau daca, din pacate, aleg sa perpetueze un anumit mod, autohton, de a face politica, si care nu aduce nimic bun romanilor. Daca o vor face, sper sa foloseasca un limbaj care, macar cu aceasta ocazie, sa nu ii injoseasca si mai mult.