Presedintele Comisiei pentru Cultura a Camerei, deputatul PNL Raluca Turcan, a anuntat ieri ca s-a decis retragerea tuturor proiectelor de lege privind functionarea SRR si SRTV, pentru a se crea un proiect mai bun care sa asigure depolitizarea si transparenta celor doua institutii. Raluca Turcan a subliniat ca deputatii PNL-PD nu vor face „nici un fel de rabat de la obiectivul propus: depolitizarea“.
Turcan a mai spus ca nefinalizarea raportului Comisiei de Ancheta a SRR- SRTV „a fost un moment de slabiciune“ pentru Alianta, mai ales ca i-a fost cerut de procurorul-sef Daniel Morar, seful DNA.
La randul sau, deputatul PD Valentin Iliescu a spus ca din dezbaterile de ieri de la comisie s-a conturat ideea ca „majoritatea deputatilor“ nu doresc nici depolitizarea, nici profesionalizarea Consiliilor de Administratie dupa criterii foarte serioase“. El a adaugat ca sustine cu fermitate ideea ca Societatea Civila si salariatii sa aiba reprezentanti in consilii, chiar daca UDMR si PSD se opun. (Nicoleta Nicolae)