Asociatia Pro Democratia a lansat ieri, la Galati, proiectul "Lege si transparenta", implementat in parteneriat cu Transparency International Romania, finantat de UE si de Agentia Nationala pentru Strategii Guvernamentale. Acest proiect are drept scop cresterea transparentei actului decizional la nivelul consiliilor locale si al primariilor din 15 localitati ale tarii, Alexandria, Arad, Baia Mare, Botosani, Braila, Caracal, Constanta, Craiova, Galati, Onesti, Oradea, Piatra-Nemt, Ploiesti si Tulcea.

Cu aceasta ocazie APD a lansat si ghidul "Transparenta decizionala in administratia publica". "Acest ghid reprezinta un instrument foarte util pentru toti factorii interesati de transparenta decizionala si de modul in care aceasta trebuie aplicata la nivelul administratiei publice din Romania. Ghidul ofera informatii despre felul in care pot fi influentate deciziile si politicile publice si este un foarte bun instrument de ajutor pentru organizarea cadrului institutional si procedural pentru a putea incuraja si valorifica contributia societatii civile in luarea deciziilor", a explicat Cristian Dinu, coordonatorul local de proiect.

Incepind cu ianuarie 2007, la nivelul fiecarui Club APD implicat in proiect, va functiona un birou de consiliere pentru toti cei interesati in a-si promova opiniile si de a participa la procesul decizional derulat la nivelul consiliului local din localitatea lor.