Reprezentantii Colegiului Prefectural s-au intrunit ieri in sedinta, la sediul Prefecturii Valcea, pentru a analiza proiectul tehnic „Cartier de locuinte - Cazanesti“. Locuintele care vor fi ridicate in aceasta zona din municipiul Ramnicu Valcea sunt pentru 27 de familii din orasul Ocnele Mari, din cele 54 care locuiesc in zona de risc a campurilor de sonde si care trebuie stramutate. Pentru refacerea caselor stramutatilor din Ocnele Mari, initial s-au pus la dispozitie pe teritoriul Ramnicului patru hectare de teren, in cartierul Cazanesti. Însa, din cauza unei linii de inalta tensiune care trece pe deasupra si sub care nu se poate construi, suprafata s-a redus la trei hectare si s-au realizat 35 de loturi, fiecare avand 700 de metri patrati. Pe 27 dintre ele se vor face locuinte, in prima faza. Celelalte opt loturi raman si, in functie de necesitati, se va construi pe ele pe parcurs.

Locuinte de categoria D

Pentru ca in zona in care este localizat terenul se afla capatul retelei de apa, a fost prevazuta in proiect si construirea unui rezervor de 100 de metri cubi, ingropat, cu statie de pompare. Acesta va asigura apa oamenilor cand presiunea pe retea este scazuta. A fost prevazuta si o retea de hidranti si, pentru ca in zona nu exista canalizare, apele uzate vor fi colectate intr-o statie subterana ecologica. „Toate casele au bucatarii si bai cu cada si closete, o camera de zi, unul sau mai multe dormitoare. Toate vor fi acoperite cu tigla. Am tinut cont de pretentiile oamenilor, inclusiv cine cu cine sa fie vecin. Toate loturile vor fi imprejmuite si toata lumea se va bransa la apa, energie electrica, gaze, canalizare. Am propus sa fie plantati arbori si sunt prevazute in proiect trotuare cu alei. În prezent, proprietar pe toate loturile este Ministerul Economiei, urmand ca dupa terminarea constructiilor oamenii sa devina proprietari. Locuintele sunt de categoria D, ca importanta, pentru ca sunt mici“, a declarat Daniela Lazar, arhitect.
Saptamana trecuta, firma Conversmin a tinut o noua licitatie pentru construirea caselor familiilor din Ocne care trebuie mutate. De data aceasta, a fost castigata de Govora SA.