AmosNews informeaza: "Proiect de referendum", pe care il puteti citi in continuare (Autor: Octavian Andronic).
Avand in vedere necesitatea ca poporul roman sa traiasca mai bine, precum si asigurarea continuitatii reformelor si progreselor inregistrate pana in prezent, Guvernul Romaniei isi propune sa consulte cetatenii, printr-un referendum, in legatura cu activitatile sale viitoare.
Un colectiv de sociologi si specialisti in comunicare au elaborat forma in care intrebarile vor fi adresate populatiei, pentru ca prin raspunsurile date sa se poata intreprinde masurile juridice corespunzatoare.
Iata-le:
1. Sunteti de parere ca mai trebuie cheltuite sumele imense de pana acum in organizarea unor alegeri care, oricum, nu-i aduc in parlament pe cei mai buni candidati? Si ca banii astfel economisiti sa fie pusi la dispozitia fiecarui cetatean, pentru a-si ridica nivelul de trai? (DA-NU)
2. Credeti ca Romania ar putea avea un presedinte mai preocupat de soarta tarii decat Traian Basescu, si un premier mai devotat si mai capabil de sacrificiu personal decat Emil Boc? Sunteti de acord ca mandatele alesilor sa fie prelungite automat pana la un viitor referendum? (DA-NU)
3. Va place cum arata orasele si comunele conduse de reprezentantii Opozitiei, in comparatie cu cele in care alesii PDL si UDMR reusesc sa obtina fonduri pentru infrastructura? Nu credeti ca ar fi mai potrivit ca administrarea acestora sa fie preluata, prin Ordonantele de Guvern, de catre administratori mai capabili, din randul Puterii? (DA-NU)
4. Va place incetineala si lipsa de eficienta a Parlamentului, unde Opozitia pune permanente piedici masurilor judicioase pe care le propune Guvernul? N-ati fi de acord cu un Parlament mai suplu, cu cheltuieli mai mici si cu un puternic rol consultativ? (DA-NU)
5. Ce considerati ca ar trebui facut in cazul presei destabilizatoare, care denigreaza sistematic eforturile Guvernului si ale Presedintelui? Dar cu mogulii care isi folosesc ziarele si televiziunile pentru a influenta pe cei care gandesc corect in scopul contestarii persoanelor valoroase din conducerea tarii si a masurilor lor intelepte? Ar fi utile, in cazul lor, instituirea unui program zilnic TV de doua ore, maximum, in care sa prezinte informatii de larg interes cetatenesc, iar ziarele sa publice doar comunicatele guvernului si ale institutiilor centrale? (DA-NU)
6. S.a.m.d.