In opinia deputatului PC Bogdan Ciuca, problema datornicilor la intretinere pare sa-si fi gasit rezolvare. Acesta a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca alianta PC - PSD va depune saptamana viitoare un proiect de lege prin care cei cu datorii la intretine vor putea sa scape de penalitati daca isi platesc baza datoriilor intr-un interval de 6 luni de la promulgarea legii.

Ideea unui astfel proiect de lege a aparut in urma numeroaselor plangeri pe care pensionarii le-au facut atunci cand au mers in audiere la biroul deputatului Conservator Bogdan Ciuca.

Si desi proiectul de lege va fi depus saptamana viitoare, acesta va intra in dezbare abia din septembrie. Daca legea va fi promulgata, toti cei care au datorii la intretinere vor avea la dispozitie 6 luni de zile in care-si vor putea plati datoria de baza, gest care va avea ca efect stergerea penalitatilor acumulate in urma acestor datorii.

Bogdan Ciuca este de parere ca atata timp cat penalitatile sunt mai mari decat baza datoriilor, cetatenii nu vor reusi nicicand sa-si plateasca datoriile la intretinere.

"De multe ori penalitatile sunt mai mari decat baza. Si pentru ca aceasta este problema pe care o ridica cei mai multi dintre pensionarii care vin la biroul parlamentar, ne-am gandit si am croit un proiect de lege prin care dorim ca cei care-si platesc baza in termen de 6 luni de zile de la data promulgarii legii sa fie scutiti de penalitati. Vrem sa dam un orizont de speranta celor aflati intr-o astfel de situatie disperata", a declarat Bogdan Ciuca.

In opinia deputatului Partidului Conservator, aceasta lege rezolva atat problema datornicilor cat si pe cea a societatilor care vor avea incasari uriase tocmai pe motivul ca cei cu datorii vor profita de aceasta oportunitate.

"Proiectul acesta de lege rezolva problema tuturor: a societatii care nu incaseaza in momentul de fata, a celor care platesc datoriile la zi dar raman fara toate utilitatile pentru ca altii de pe scarta n-au platit, si atunci societatea debranseaza, si a celor care-si pierd speranta ca vor putea vreodata sa-si plateasca aceste datorii numai pentru faptul ca penalitatile sunt de cateva ori mai mari decat baza acestor datorii pentru intretinere", a declarat Bogdan Ciuca.