Arhiva AmosNews: USL propune demiterea presedintelui cu votul majoritatii cetatenilor participanti la referendum

Senatorul PSD Georgica Severin si deputatul PNL Cornel Pieptea au depus la Senat un proiect de lege conform caruia presedintele tarii poate fi demis cu votul majoritatii cetatenilor participanti la referendum.
Initiatorii proiectului propun modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Acestia doresc ca demiterea presedintelui Romaniei sa fie aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum.
Pentru problemele de interes national, altele decat demiterea presedintelui Romaniei, precum si in cazul referendumurilor locale, cetatenii decid prin majoritatea voturilor exprimate la nivelul tarii, dar demiterea presedintelui este aprobata numai daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.
"In acest context, propunem reformularea articolului 10, in sensul aprobarii demiterii presedintelui Romaniei daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum", se mai arata in exprunerea de motive.