Adevarul informeaza: Piedone, gata de salt din barca PC
Cristian Popescu Piedone a demisionat ieri din functia de prim-vicepresedinte al PC si a cerut Congres Extraordinar.

Conservatorii sustin ca Piedone a batut palma cu UNPR

In scrisoarea de demisie pe care a semnat-o ieri, Piedone a cerut convocarea congresului extraordinar al PC in maximum 30 de zile, "pentru a da posibilitatea tuturor presedintilor de filiale din tara de a-si exprima punctul de vedere in ceea ce priveste viitorul partidului, cat si de a alege o noua conducere". El a sustinut ca isi va depune candidatura pentru sefia PC. Obiectivul: "resuscitarea si sprijinirea evolutiei doctrinare a partidului si conferirea locului pe care il merita pe esichierul politic".
Anuntul edilului conservator a fost pus de presedintele PC, Daniel Constantin, pe seama negocierilor pe care Piedone le-ar avea cu UNPR. Edilul nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informatii. Constantin a mai sustinut ca actuala putere face racolari prin santaj, mentionand ca primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, "ar avea, se pare, anumite vulnerabilitati" si si-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR. "Puterea incearca cu disperare sa destabilizeze USL. Daca nu a reusit sa compromita relatiile dintre PC, PNL si PSD, incearca astazi sa creeze tensiuni in interiorul partidelor care formeaza USL. PC a devenit o tinta predilecta a Puterii. Racolarile se fac prin cadouri si promisiuni, ca in cazul Ciuhodaru, sau prin santaj, ca in cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilitati", a acuzat Daniel Constantin.

"Si da-i si lupta..."

Seful PC a mai spus ca Piedone isi tradeaza toate angajamentele asumate fata de romanii care i-au acordat increderea, fiind un caracter "slab si vulnerabil". "Criza pune la incercare caracterele! Cei slabi, cei santajabili, fac intotdeauna compromisul cu Puterea. Ceilalti continua lupta! Partidul Conservator va continua lupta cu Traian Basescu, PDL si partidele-clona care graviteaza in jurul Puterii, pentru a-i elibera pe romani de un sistem corupt si agresiv care le-a furat speranta si demnitatea", sustine Constantin.

Grapini: "Nu ma intereseaza tradatorii!"

Daniel Constantin a vorbit si despre sanctiuni in ceea ce-l priveste pe C.P. Piedone, desi acesta si-ar pregati, de fapt, plecarea din partid. Negocierile pe care Piedone le-ar purta cu liderii formatiunii controlate de generalul Gabriel Oprea au fost confirmate si de surse din UNPR, care au mai sustinut ca edilul ar putea anunta chiar peste o saptamana ca "impartaseste valorile UNPR", in conditiile in care mandatul sau de la Primarie nu-i permite inscrierea in alta formatiune politica.
Si vicepresedintele PC, Maria Grapini, a pus nemultumirea cu care "s-a trezit peste noapte" Piedone pe seama negocierilor pe care acesta ¬le-ar fi purtat cu reprezentantii altor partide, in ciuda sprijinului pe care conservatorii i l-au dat pentru Primaria Capitalei. "Mie nu-mi plac tradatorii, chiar nu ma intereseaza ce face Piedone, dar nu-mi explic gestul lui, cu atat mai mult cu cat l-am vazut cum, la ultima sedinta de partid la care a participat, il ruga pe Daniel Constantin sa-l anunte ca si candidat la Primaria Capitalei", a declarat sefa conservatorilor din Timis pentru "Adevarul". "Eu nu l-am auzit niciodata sa fie nemultumit, iar la ultima sedinta nu a venit, pretinzand ca e bolnav", a declarat si conservatoarea Liliana Minca.
Situatia edilului de la sectorul 4, pe care liderii PC il sustineau pentru o candidatura la Primaria Capitalei, a fost marul discordiei in USL. Tensiunile dintre conservatori, pe de-o parte, liberali si social-democrati, pe de alta parte, au fost generate de anuntul privind sprijinul USL pentru Sorin Oprescu. Initial, nemultumiti, conservatorii au anuntat ca vor merge separat la alegerile locale. Tensiunile au fost curmate insa in aceasta saptamana, cand liderul liberal Crin Antonescu a participat la Biroul Politic al PC, amintindu-le conservatorilor ca reprezinta un partid mic.

Prevederile statutului PC

- Congresul se convoaca o data la patru ani de catre Consiliul National al Partidului Conservator, cu cel putin 30 de zile inainte de desfasurarea lucrarilor, transmitandu-se totodata Filialelor Judetene ordinea de zi si documentele supuse dezbaterii.
- Congresul poate fi convocat si in sesiuni extraordinare de catre Consiliul National, la initiativa presedintelui partidului, a Biroului Politic sau a unei treimi din numarul membrilor Consiliului National, cu cel putin 15 zile inainte de desfasurarea lucrarilor.