Rezolvarea problemelor locative ale tinerilor si persoanelor nevoiase continua sa fie o prioritate la nivelul municipiului Mangalia, a declarat, ieri, primarul Zanfir Iorgus, care lanseaza un nou program de constructii locuinte, in conditii foarte avantajoase, destinat tinerilor din oras. Astfel, in perioada imediat urmatoare va fi demarat un proiect imobiliar in parteneriat public-privat care va consta in ridicarea unor locuinte la preturi atractive in cartierul Dobrogea I.
In cadrul acestui program, a aratat primarul Zanfir Iorgus, "vor fi construite garsoniere, cu o suprafata de 28 metri patrati, la pretul de 14.000 euro, pentru tinerii necasatoriti, precum si apartamente cu doua si respectiv trei camere". Apartamentele cu doua si trei camere vor avea suprafete cuprinse intre 55 si 75 metri patrati si vor putea fi achizitionate la preturi care variaza intre 27.500 - 32.800 euro. Preturile modice pentru aceste noi apartamente se justifica prin aceea ca si costurile de constructie vor fi destul de rezonabile: 450-500 euro/metrul patrat. O conditie insa pentru cei care vor dori sa achizitioneze aceste locuinte este aceea de a avea domiciliul in Mangalia. Odata facut acest anunt, Primaria Mangalia precizeaza ca persoanele interesate se pot adresa Centrului de Informatii pentru Cetateni, aflat la parterul institutiei, iar documentele necesare sunt: copie a cartii de identitate, copie a certificatului de casatorie (unde este cazul), adeverinta de la locul de munca, cerere tip.

Primaria pune la dispozitie terenul necesar constructiei

Pentru realizarea acestui proiect, Primaria Mangalia va pune la dispozitie suprafata de teren necesara si utilitatile aferente (apa, canalizare, energie electrica, cai de acces, pentru care se vor accesa fonduri europene) firmelor de constructii ce vor putea adjudeca lucrarile de excutie in urma participarii la licitatiile publice care vor fi organizate curand. In ceea ce-i priveste pe eventualii cumparatori, ei trebuie sa stie ca plata locuintelor se va face in rate, durata acestora urmand sa fie stabilita, ulterior, impreuna cu banca de la care se vor imprumuta banii necesari. "Important de stiut este faptul ca toate persoanele care au depus dosare pentru obtinerea locuintelor ANL, sociale, cat si pentru terenuri li se ofera posibilitatea sa se inscrie si la acest program. Solicitantii au, astfel, sansa sa aleaga, pe parcurs, suportul in baza caruia le vor fi repartizate locuintele sau terenurile dorite", a conchis primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus.