Vicepresedintele Partidului Conservator, Bogdan Pascu, a declarat ieri ca "domnul profesor" Dan Voiculescu nu poate fi incadrat in categoria oligarhilor nominalizati de Traian Basescu, spre deosebire de UDMR-istul Verestoy Atilla. "Domnul profesor nu a are putere politica, pentru ca PC nu se mai afla la guvernare si nici avere, pentru ca cedat-o fiicelor sale, ca un tata responsabil", a explicat Pascu. Potrivit liderului conservator, Basescu "ne impinge catre un regim dictatorial", dar PC nu face o campanie in care sa spuna explicit "votati impotriva lui Basescu", ci se bazeaza pe constiinta cetatenilor. Pascu l-a acuzat pe Basescu pentru faptul ca minte oamenii vorbind despre votul uninominal, desi se refera de fapt la circumscriptii uninominale.
Nu numai presedintele suspendat reprezinta adversarul PC-ului, ci si premierul Tariceanu. "Si Razgandeanu, si Razgandescu au facut la fel", considera Pascu, potrivit caruia proaspatul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu face gafe peste gafe, pentru care va plati. Liderul PC sustine ca partidul sau sprijina in continuare ideea alegerilor anticipate cu vot uninominal, indicandu-l ca sugestie personala pe Mugur Isarescu. Bogdan Pascu a criticat in termeni foarte duri Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, referindu-se in special la Mircea Dinescu, cel care "se ploconea in fata lui Voiculescu pentru o emisiune la Antena 1, cand a venit sa-si inscrie sora in PUR", pana a incepe sa-l denigreze pe liderul conservator, dupa ce "nu mai avea nici un interes sa-si vanda fituica falimentara Plai cu Boi". Tocmai din aceste considerente, Pascu sustine ca decizia CNSAS potrivit careia Voiculescu a colaborat cu Securitatea nu are nici o relevanta. In acelasi context, vicepresedintele PC a dat asigurari ca probele inregistrate oferite de conservatori cu privire la colaborarea cu Securitatea a presedintelui Basescu nu au nici o legatura cu atacurile declansate de seful suspendat al statului la adresa "oligarhului" Voiculescu.

"Cerem ajutorul cetatenilor, dar nu mai avem timp sa ascultam si de cererile lor"

Prezent alaturi de Pascu, presedintele organizatiei judetene Constanta, Gheorghe Martin, a tinut sa marturiseasca faptul ca simpatizantii PC le reproseaza liderilor de partid ca s-au indepartat de oameni din cauza bataliei politice fara sfarsit. "Suntem tributari ca politicieni pentru ca am intrat in aceasta joaca a balacarelilor. Noi cerem ajutorul cetatenilor, dar nu mai avem timp sa ascultam si de cererile lor", a recunoscut Martin.