Asociatia Pro Democratia (APD) a cerut ieri Biroului Electoral Central precizari privind neclaritatile sesizate in urma declaratiilor presedintelui BEC si ale conducerii Institutului de Statistica legate de fraudele reclamate de Alianta D.A. APD solicita aceste precizari in virtutea dreptului la informatii publice si luand in considerare responsabilitatea BEC in asigurarea corectitudinii procesului electoral.
Chestiunile ramase neclare se refera la motivul pentru care BEC nu a anuntat public corecturile realizate in privinta diferentelor dintre prezenta la urne si numarul de voturi valabil exprimate. O alta intrebare ridicata de APD este de ce BEC nu a furnizat informatii publicului si nu a postat pe un site un comunicat in care sa explice diferenta care a facut obiectul suspiciunilor, in afara raspunsului la contestatia Aliantei PNL-PD.
Asociatia solicita sa se precizeze cine a constatat erorile, dar si cand si cum a informat BEC si in ce sedinta au aflat membrii institutiei despre aceasta situatie, cerand in plus si o copie a informarilor, in cazul in care acestea exista.