Partidul Romania Mare (PRM) si-a schimbat optiunea in privinta incercarii Aliantei PNL-PD de a-i schimba pe cei doi presedinti pesedisti ai Senatului si Camerei Deputatilor. Dupa ce in mai multe randuri liderul acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, a afirmat ca va pune umarul la detronarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase din fruntea celor doua Camere legislative, ieri PRM a nuantat aceasta pozitie, apeland la constitutionalitatea demersului initiat de Coalitia aflata la guvernare.
Lucian Bolcas, vicepresedintele PRM, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca senatorii si deputatii Partidului Romania Mare vor vota pentru revocarea presedintilor celor doua Camere ale Legislativului doar in cazul unor incalcari repetate si grave ale Constitutiei si impotriva inlocuirii acestora la modificarea majoritatii par-lamentare.
Lucian Bolcas considera neconstitutional amendamentul propus de actuala Putere privind posibilitatea schimbarii presedintilor Camerelor Parlamentului cu votul majoritatii senatorilor sau deputatilor in cazul modificarii majoritatii politice. „Ceea ce nu este constitutional nu votam“, a spus Lucian Bolcas. El a mai declarat ca schimbarea presedintilor Camerelor legislative „ca act de vointa a unei forte politice conduce la instabilitatea institutiei parlamentare“. (D.P.)