Bomba pe scena politica: liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca partidul pe care il conduce va semna un protocol de colaborare parlamentara cu PSD. Motivul acestui gest neasteptat este, potrivit presedintelui PRM, acela de constituire a unei "opozitii unitare". La randul sau, tot in cursul zilei de vineri, presedintele PSD Mircea Geoana a confirmat colaborarea, ba chiar a facut referire si la faptul ca partidul sau va depune, alaturi de PRM, o motiune de cenzura pe teme socio-economice.
"Ideea acestui protocol a apartinut PRM, iar el e motivat de nevoia unei opozitii unite, pentru a contracara astfel actuala putere", a declarat Corneliu Vadim Tudor. Despre acelasi subiect, partenerul PSD, prin vocea lui Mircea Geoana, a comentat: "Am convenit cu Vadim Tudor ca in aceasta sesiune parlamentara sa avem o colaborare concreta. Pana acum, in relatia noastra au fost sincope, dar e nevoie ca pe viitor sa avem o actiune concertata a opozitiei". Vestea i-a luat insa prin surprindere pe anumiti lideri PSD, care in prima instanta au negat informatia legata de colaborarea cu PRM, ulterior spunand ca, da, ea este adevarata. Protocolul de colaborare intre PSD si PRM va fi semnat, cel mai probabil, miercurea viitoare. Un prim test in sensul colaborarii dintre PRM si PSD il va reprezenta motiunea de cenzura pe care social-democratii o pregatesc pentru aceasta sesiune parlamentara.

PSD trebuie sa scape de elementele corupte

Deputatul PRM Gelil Eserghep ne-a declarat ca, intr-adevar, informatia despre aceasta colaborare i-a luat pe nepregatite pe multi, inclusiv din cadrul PSD. "Discutiile s-au purtat la nivel inalt, nu a stiut multa lume despre aceasta intelegere. Se va semna, asadar, un protocol de colaborare parlamentara la cererea presedintelui Vadim. Noi suntem disciplinati, am inteles imediat ratiunea lui, iar cei de la PSD probabil ca vor invata de la noi ce este aceea disciplina de partid", a declarat Gelil Esergehp. "Protocolul are si o solicitare expresa a noastra: aceea ce ambele partide sa scape de elementele corupte. La noi nu prea se mai pune problema, mai avem doar cativa, marunti, prin cateva judete", a mai afirmat deputatul PRM. Tot Gelil Eserghep ne-a spus ca, in privinta motiunii apartinand celor doua partide aflate in opozitie, PRM a solicitat ca ea sa fie depusa in luna iunie. "Acum sunt alte probleme de rezolvat, sunt inundatiile, Guvernul acesta, bine, prost, cum rezolva el crizele, trebuie lasat sa se ocupe de oamenii afectati de furia apelor", a fost de parere Gelil Eserghep. Deputatul a mai marturisit ca inundatiile nu i-a lasat reci pe cei de la PRM, liderul lor, Corneliu Vadim Tudor hotarand sa-si doneze salariul de parlamentar si o bratara de aur sinistratilor. "Si noi, parlamentarii, ii vom urma exemplul si vom dona salariile noastre din luna mai", a adaugat Gelil Eserghep. Revenind insa la colaborarea PRM si PSD, la nivel de Parlament, deputatul a mai afirmat: "Daca de la adversari vin reactii negative, dar si de la asa-zisi analisti politici, insemna ca am facut un lucru bun pentru noi".