Liderul PSD, Mircea Geoana, a organizat ieri o intrunire a liderilor partidelor politice parlamentare pentru a discuta solutiile si resursele bugetare pentru rezolvarea crizei inundatiilor. Reprezentantii Coalitei au refuzat sa participe la intalnire pe motiv ca Executivul controleaza criza.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat dupa reuniune ca parlamentarii ar trebui sa mearga in judetele afectate de inundatii si sa fie alaturi de cei care i-au votat. Geoana a precizat ca regreta faptul ca „actuala majoritate nu a considerat necesar sa participe“ la invitatia sa, mai ales ca prin aceasta intrunire s-a dorit gasirea unui „raspuns politic, practic la problemele foarte grave cu care se confrunta mii de romani“. Liderul PSD a subliniat ca va trece peste orgoliile marunte, si ca va face moratoriu pe care il va propune liderilor partidelor parlamentare, presedintelui Traian Basescu si premierului Tariceanu“ si va face o noua invitatie. „Vom face o invitatie de semnare a unei declaratii de moratoriu, un armistitiu politic si de solutii concrete de depasire a acestei chestiuni“, „macar pana depasim aceasta criza nenorocita a tarii“, a explicat Mircea Geoana.

Coalitia este relaxata

Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a catalogat ideea liderului PSD de a initia consultari cu liderii partidelor parlamentare privind criza inundatiilor drept „o cerere propagandistica, populista“. „Exista un comandament pentru situatii de urgenta“, a explicat Radulescu. El a adaugat ca „Guvernul stapaneste situatia, iar parlamentarii trebuie sa legifereze“. „Nu stiu in virtutea caror prerogative si cu ce eficienta parlamentarii ar fi putut ei sa mearga in zonele inundate si sa ajute oamenii. Sa care sacii in spate?“, a conchis nedumerit Radulescu. Pe de alta parte, liderul grupului PNL, Crin Antonescu, a spus ca „propunerea PSD este pur si simplu o demagogie politica“.