Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca este "NATO-sceptic si euro-optimist" si le-a vorbit delegatilor la Consiliul National al PRM atat despre situatia politica din tara, cat si despre Nero, Beethoven si Napoleon.

Vadim Tudor a aratat ca este NATO-sceptic, pentru ca nu-i place forta politica, "care nu mai tine cont de niciun criteriu". Liderul PRM s-a intrerupt de doua ori din discurs, fie pentru ca era prea cald si a cerut sa fie oprita caldura in sala, fie pentru ca era iritat de un reporter care ii facea fotografii.
C.V. Tudor le-a vorbit aproape doua ore delegatilor la Consiliu atat despre contributia PRM la aderarea Romaniei la UE, cat si despre consecintele primului razboi mondial, rolul numerologiei, despre Beethoven, Nero, Napoleon, despre tragedia Iugoslaviei, falimentul taranistilor, unificarea Europei, politia politica din Romania si despre eterna poveste a fraudarii alegerilor. Un rol distinct in discursul lui Vadim Tudor l-a avut intentia Puterii de a-i retrage decoratia "Steaua Romaniei". "Nu m-a facut pe mine o decoratie. Va veni vremea cand voi da eu decoratii. Il las pe Traian Basescu sa greseasca si sa dea decretul de retragere a decoratiei, dar ce va pati pielea sa e surprize-surprize!", a spus razand C.V. Tudor.
El a mai vorbit si despre faptul ca "Holocaustul nu a existat in Romania". "Romanii i-au ocrotit pe fratii lor evrei. Sa nu se mai culpabilizeze poporul roman! Sunt nationalist si voi muri nationalist; e vorba de un nationalist luminat!", a precizat Vadim Tudor.

"Nu pot sa le fac pe toate"

Totodata, Vadim Tudor a declarat ca PRM are unele dificiente organizatorice, ca sunt comune in care nu exista organizatii ale partidului si ca sunt unii care folosesc partidul ca trambulina pentru a obtine averi din ce in ce mai mari.
"Nu pot sa le fac pe toate, sa ma lupt si cu ipocriti si chiar corupti din partid", a spus el. C.V. Tudor a tinut sa-i atentioneze pe acestia ca nu merge la drum cu hotii si ca nu trebuie sa creada cineva ca presedintele partidului nu stie ce se intampla in formatiunea pe care o conduce.
Totodata, el a precizat ca alegerile partiale pentru anumite primarii au avut rezultate proaste si ca sunt unii membrii de partid care "mimeaza ca lucreaza". Pe de alta parte, C.V. Tudor a mai spus ca PRM va propune un guvern de uniune nationala care sa organizeze alegerile anticipate si din care sa nu faca parte UDMR.