Desfasurarea Forumului Economic "Romania Mare” a permis partidului omonim sa-si precizeze inca o data orientarea - "conservatoare-moderata”, potrivita cu o formatiune "crestina si pacifista” conform etichetarii facute chiar de liderul PRM, Vadim Tudor. Ca urmare, in ceea ce priveste preferintele economice, PRM s-a declarat adeptul unui "capitalism popular”, consolidat pe programele "bine articulate” si solutiile propuse in oferta electorala de partidul in cauza. Tot pe tema refacerii economice a Romaniei, PRM este convins de necesitatea atragerii unor investitori straini seriosi, care sa contribuie si ei la fructificarea resurselor umane si naturale de care, in opinia lui Vadim Tudor, dispunem inca din belsug.

Legat de problema investitorilor, liderul PRM a sustinut ca au existat, si pana acum, persoane interesate de afaceri serioase in Romania, dar acestea au renuntat "speriate de comisioanele mari cerute” de plaiurile mioritice. Din aceasta cauza, Vadim Tudor s-a grabit sa asigure asistenta - inclusiv pe participantii straini la lucrarile Forumului - de seriozitatea si integritatea parteneriatului propus de PRM Uniunii Europene in cazul castigarii viitoarelor alegeri. El a mai precizat ca PRM poate forma, fara probleme, o echipa de 3000 de oameni care sa gospodareasca tara si sa gestioneze corect fondurile europene de care vom beneficia dupa aderarea la UE.

Vadim si italienii s-au inteles pe aceeasi limba

In ceea ce priveste parteneriatele externe, Vadim Tudor a afirmat ca Italia - generos reprezentata la Forumul ce s-a desfasurat ieri - va fi favorizata atat pentru ca istoria ne-a inrudit pe vecie dar si pentru ca liderul PRM a fost de-a dreptul fascinat de modul in care italienii si-au rezolvat problemele sociale si economice. Admiratia pare a fi recipoca, atata vreme cat ieri au fost prezentate mai multe proiecte de dezvoltare sectoriala - turism, IMM-uri, comert, formare profesionala, etc - concepute de firme italiene de profil fara plata, din pura simpatie si prietenie, dupa cum au declarat atat Vadim Tudor cat si invitatii sai din peninsula. De altfel, liderul PRM nu a intarziat sa anunte ca sugestiile si recomandarile cuprinse in respectivele proiecte vor fi luate in seama in cazul in care partidul sau va ajunge la guvernare. Dintre toate domeniile, turismul a fost un fel de vedeta a simpozionului, posibilitatiile romanesti in materie fiind recunoscute de catre toata lumea.