Rezultatele alegerilor locale din iunie 2008 au aratat declinul PRM, declin care a fost precedat de cel de la alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, cand partidul condus de Corneliu-Vadim Tudor nu a reusit sa treaca pragul de 5%.
"Dorim ca aceasta cadere, de va fi sa fie, sa fie cu demnitate. Puteam sa fac un gest ostentativ si sa-mi dau demisia de onoare, dar nu stiu daca ar fi fost o demisie de onoare sau o dezonoare. Daca toti liderii PRM din tara
si-ar fi dat demisiile, tinand cont de faptul ca doar sapte organizatii judetene au avut peste 5%, PRM ar fi fost in aer, s-ar fi dizolvat. Demisiile de onoare nu cred ca se impun, deoarece, in opinia mea, ar slabi partidul si ar putea duce la disparitia lui", a declarat presedintele PRM Bihor, Paul Magheru.
La randul sau, prim-vicepresedintele Florian Pantea si presedintele organizatiei municipale Oradea a PRM, Mihai Drecin, au aruncat sageti spre conducerea centrala a partidului, careia ii atribuie o parte din rezultatele slabe obtinute de partid la nivel national. "Desi alegerile europarlamentare au fost un semnal pentru noi, de la centru nu s-a facut nimic. Daca nu se va veni cu o alta imagine si cu un alt mesaj, nu se va face nimic si nu vom avea rezultate", a declarat Pantea. La randul sau, Mihai Drecin a sustinut ca "gafele facute de conducerea centrala a partidului cu cateva zile inainte de alegeri ne-au costat foarte mult. Poate, fara aceste gafe, altele erau rezultatele".
Rezultatele obtinute in judet si in municipiu ii nemultumesc pe cei doi, dar spune ca acestea au fost datorate, in primul rand, saraciei bugetului de campanie, care a fost cu mult mai mic fata de principalele partide din judet, ei sustinand ca au cheltuit pe parcursul campaniei doar 300 de milioane de lei vechi. "Din pacate, noi nu am compensat aceasta lipsa de bani cu o prezenta mai mare in teren. Abia la sfarsit am fost mai prezenti in teritoriu, iar acest lucru s-a vazut. Daca eram de la inceputul campaniei, obtineam rezultate mai bine", a declarat Pantea.
In urma alegerilor din luna iunie, PRM a obtinut la nivel de judet doi viceprimari si 36 de consilieri locali, adunand doar 3,76% dintre voturile bihorenilor, ei neavand niciun reprezentant in Consiliul Local Oradea si nici in Consiliul Judetean Bihor. Cu toate acestea, presedintele organizatiei municipale a partidului, Mihai Drecin, a anuntat ca peremistii vor face opozitie din afara celor doua institutii.