Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a afirmat duminica, la Timisoara, ca proclamarea unilaterala a independentei provinciei Kosovo "este un precedent extrem de periculos".
Gheorghe Funar si-a exprimat speranta ca presedintele rus, Vladimir Putin, impreuna cu chinezii, "sa puna piciorul in prag" in Consiliul de Securitate al ONU si sa nu fie recunoscuta independenta Kosovo.
"Este un precedent extrem de periculos. La intalnirea sefilor de stat din noiembrie 2007, de la Lisabona, liderul Federatiei Ruse a declarat ca, daca se ajunge la independenta provinciei Kosovo, vor urma si alte dezmembrari teritoriale, prima tara vizata fiind Romania, dupa care Belgia, Spania, Italia, Franta si altele", a sustinut Gheorghe Funar.
Senatorul PRM a afirmat ca "balamucul dintre Presedintie si Guvern nu le permite politicienilor sa vada pericolul scindarii Romaniei", care ar putea urma dupa proclamarea unilaterala a independentei provinciei Kosovo de catre Parlamentul de la Pristina.
In cursul serii de duminica, si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a accentuat asupta precedentului creat de proclamarea independentei Kosovo.