Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, a anuntat vineri ca delegatia PRM va solicita, la consultarile de la Cotroceni, numirea unui alt sef la DNA si anchetarea lui Daniel Morar pentru "politizarea indamisibila a actului de justitie si abuzurile savarsite".
Liderul PRM a sustinut ca data anuntata de Traian Basescu pentru intalnirea cu liderii partidelor parlamentare, marti, 12 august, nu a fost aleasa intamplator, avand in vedere ca exact atunci expira mandatul lui Daniel Morar la sefia Directiei Nationale Anticoruptie. "Calculul pe care si-l face Basescu e simplist si usor de priceput: el tine, mortis, ca Daniel Morar - adica acel procuror care a musamalizat Dosarul Flota - sa ramana in functie, pentru a-si continua opera de inabusire a celui mai mare scandal de coruptie din Romania ultimilor 18 ani. Respectam opiniile Comisiei Europene, suntem de acord cu inceperea urmaririi penale a unor fosti si actuali demnitari, care au posibilitatea sa dovedeasca, in Justitie, ca sunt nevinovati, dar, totodata, vom solicita nominalizarea unui alt procuror la conducerea DNA si anchetarea lui Daniel Morar pentru politizarea indamisibila a actului de justitie si abuzurile savarsite", a declarat Vadim Tudor.
El a sustinut, de asemenea, ca, de doua saptamani, Traian Basescu face o curte asidua Guvernului, pentru "captarea bunavointei", pentru ca numirea procurorului-sef al DNA este atributul exclusiv al ministrului Justitiei, care este membru PNL. "Aceasta este explicatia comportamentului sau impaciuitor, favorabil, paternalist, conciliant", a apreciat Vadim Tudor.
Presedintele PRM a anuntat ca la intalnirea de la Cotroceni va fi insotit de deputatul Lucian Bolcas si de senatorul Gheorghe Funar.