Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, cere ca Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sa ii fie imputate costurile editarii unei brosuri cu reglementari privind alegerile parlamentare, deoarece jumatate din continut este in limba maghiara.
Gheorghe Funar a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca a constatat ca pentru alegerile parlamentare Autoritatea Electorala Permanenta a tiparit reglementarile privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului in limbile romana si maghiara, iar potrivit Constitutiei limba oficiala este limba romana. "AEP a sfidat Constitutia, a sfidat limba romana. Vom face demersuri pentru imputarea costurilor pentru partea in limba maghiara celor de la AEP care au decis cheltuirea banilor publici in mod inutil", a afirmat senatorul PRM.
Acesta a sustinut ca toti cetatenii romani cunosc limba romana pe care trebuie sa o respecte, iar "UDMR-istii pot citi in limba romana aceste reglementari". "Nu era cazul sa se scrie in limba maghiara", a adaugat Funar. Potrivit acestuia, brosura editata de AEP are 135 de pagini in limba romana si tot atatea in limba maghiara.