Consilierul judetean Daniel Paloiu l-a luat la tinta ieri, in timpul sedintei de consiliu, pe Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, cu privire la declaratiile facute de acesta despre conducta de gaz Craiova - Calafat. In interpelarea sa, consilierul a dat de inteles ca Prioteasa a mintit declarand in presa ca s-a intalnit cu reprezentantii Transgaz Medias.
Consiliul Judetean (CJ) Dolj anunta, la inceputul lunii iunie, prin vocea presedintelui Ion Prioteasa, ca va emite certificatul de urbanism pentru proiectul conductei de gaz Craiova - Segarcea - Bailesti - Calafat, un proiect al Transgaz Medias, care va rezolva problema calafetenilor ce au suferit de frig iarna trecuta. La momentul res-pectiv, Prioteasa declara: "Ne-am intalnit marti cu cei de la Transgaz si am stabilit traseul, respectiv sa plece din Craiova, sa treaca prin Podari, Calopar, Segarcea (...) si sa ajunga la Calafat". Tocmai de la aceasta declaratie a pornit atacul consilierului Paloiu. "Am vazut declaratia dumneavoastra in presa. Am dat telefon la Transgaz Medias si mi-au spus ca nu s-au intalnit cu dumneavoastra. Am vorbit cu mai multi directori de la Transgaz si mi-au spus ca nici unul dintre ei nu s-a intalnit cu dumneavoastra", a declarat Paloiu, adresandu-i-se de la microfon lui Prioteasa.
In replica, presedintele CJ Dolj i-a spus consilierului Paloiu ca nu are nevoie sa se justifice in fata lui. "Nu va dau dumneavoastra explicatii cu ce oameni ma intalnesc si cati. Daca ati vedea cati oameni vin aici in fiecare zi sa discute cu mine... Eu nu am nevoie sa ma justific fata de dumneavoastra cu cine vorbesc. In ziua in care am spus, ne-am intalnit cu cei care fac proiectul pentru Transgaz", a raspuns Prioteasa.
Intre timp, vicepresedintele CJ, Cristinel Iovan, a adus o copie xerox dupa certificatul de urbanism, datat in luna iunie, astfel incat asistenta sa se convinga ca actul nu este un mit.
Conducta de gaz Craiova - Segarcea - Bailesti - Calafat este un proiect estimat la 15,8 milioane de euro. Finantarea este asigurata din fonduri europene si guvernamentale, iar executia urmeaza sa se faca in perioada 2010-2013.