Dupa ce si-a pierdut calitatea de membru al PSD, Geoana trebuie acum sa elibereze si biroul senatorial de la Craiova
Presedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a organizat ieri o conferinta de presa pentru a preciza care este pozitia organizatiei pe care o conduce in urma excluderii din partid a senatorului PSD de Dolj Mircea Geoana. Prioteasa nu a ascuns faptul ca unul dintre cele cinci voturi impotriva excluderii lui Mircea Geoana, exprimate cu ocazia Comitetului Executiv National de marti, a fost al sau.
"Unul dintre cele cinci voturi impotriva excluderii lui Mircea Geoana a fost al meu, pentru ca eu si organizatia pe care o conduc am decis sa fim consecventi pozitiei pe care am avut-o de la inceput. Suntem prieteni, dar acum ne despartim. Daca Mircea Geoana porneste pe alt drum politic, trebuie sa fie clar ca eu si organizatia de Dolj - sau cel putin marea majoritate din aceasta - ramanem aici, in PSD. Organizatia noastra nu face disidenta in PSD. Noi vom sprijini toate deciziile conducerii partidului si ale lui Victor Ponta, pentru ca minoritatea se supune majoritatii", a spus liderul PSD Dolj.
Vanzoleala in PSD Dolj

Ion Prioteasa recunoaste ca vor exista destui membri marcanti ai PSD Dolj care, dupa excluderea lui Geoana, vor parasi partidul pentru a i se alatura fostului presedinte al Senatului in alta formatiune politica. O asemenea atitudine este cu atat mai probabila cu cat, saptamana trecuta, Geoana s-a intalnit cu mai multi primari doljeni din colegiul Dabuleni-Segarcea, pe care-l reprezinta in Senat, pentru a decide impreuna care va fi viitorul lor politic.
Presedintele PSD Dolj n-a exclus ca acela care i-a fost pana mai ieri coleg de partid sa se alature sustinatorilor lui Traian Basescu. "Mi-ar fi foarte greu sa-l vad pe Mircea Geoana impreuna cu Traian Basescu, dar in politica e posibil orice", a spus Prioteasa, considerand totusi mult mai credibila varianta ca Geoana sa-si faca un nou partid, in opozitie cu care-l sustine pe actualul sef al statului.
"Estimez ca o vreme va fi vanzoleala in organizatia de Dolj. Sunt unii membri, chiar unii primari care ar putea sa plece intr-o constructie noua alaturi de Mircea Geoana, dar cu siguranta ca n-o sa fie multi. Cat despre parlamentarii doljeni, n-are cine sa-l urmeze pe Mircea Geoana", a spus Prioteasa.

Ieri partener,
maine adversar

Din prieten si partener, Geoana ar putea deveni chiar adversar al PSD Dolj - crede Prioteasa - daca va incerca sa rupa oameni de baza ai partidului si chiar o parte a electoratului de stanga din judet.
"N-o sa ne placa postura in care am fi pusi de a ne racola primari sau alti membri, ba chiar de a ne lua din voturile care ar trebui sa vina catre PSD. Intr-o asemenea situatie, o spun fara nici un fel de ocolis ca cu aceeasi incrancenare cu care l-am aparat pana acum pe Mircea Geoana ne vom lupta acum cu el pentru a ne apara fiecare om, fiecare primar din partidul nostru", a declarat liderul PSD Dolj.
Pana una-alta, nemaifiind membru PSD, Mircea Geoana a ramas si fara cabinetul senatorial gazduit pana ieri in sediul PSD Dolj. Placuta cu numele lui Geoana care era prinsa pe usa cabinetului sau senatorial a fost scoasa ieri, iar acum fostul presedinte al Senatului e asteptat sa elibereze biroul pe care al avea in Craiova.
"In nici un caz n-o sa-i scoatem in strada lucrurile lui Mircea Geoana. Sunt sigur ca vom gasi o cale de intelegere cu privire la gestiunea spatiului de aici, care este si va ramane al PSD Dolj", a spus Ion Prioteasa.

USL, fara Gust

Deputatul doljean Florentin Gust, fost PSD, actualmente membru PC, a anuntat tot ieri ca isi va da demisia si din acest partid, pentru ca, alaturi de Mircea Geoana, sa puna bazele unui nou partid politic. "Sunt foarte multi care vor pleca din PSD si PC pentru ca ne-am saturat ca Ion Iliescu sa-si bata joc de noi. Nu putem sa acceptam ca dupa 20 de ani tot Iliescu sa conduca Romania. Am vorbit aseara (marți seara - n.r.) cu Mircea Geoana, in prima faza vom discuta cu oamenii si le vom spune ce nemernicii s-au facut", a declarat pentru Mediafax Florentin Gust.
Parlamentarul doljean a sustinut ca, drept urmare a excluderii lui Mircea Geoana, vor pleca din USL "zeci de primari si parlamentari" care "nu se vor duce nici la PDL, nici la UNPR, nici la PNL", ci vor constitui "o miscare nationala" care "va reprezenta adevarata opozitie romaneasca".