Primarul Sibiului nu si-a pierdut sustinatorii. Nici unul dintre partidele care il doresc in functia de premier nu si-a schimbat afinitatile. Intre timp, Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, intr-un interviu televizat, ca l-a deranjat atitudinea primarului Klaus Iohannis, care nici macar nu l-a contactat telefonic dupa ce PSD, PNL si UDMR au decis sa il sustina in vederea ocuparii functiei de premier.
Invitat la emisiunea Q&A, difuzata de Antena 3 si moderata de Alessandra Stoicescu, Klaus Johannis nu a vrut sa comenteze pe aceasta tema. El considera ca propunerea catre presedinte s-a facut de reprezentantii partidelor care constituie majoritatea parlamentara, deci din acest punct de vedere parcursul constitutional a fost respectat.
Primarul Sibiului considera ca Romania are nevoie de masuri imediate si foarte concrete pentru depasirea momentului sensibil in care se afla. El s-a declarat ingrijorat de faptul ca nimeni nu se preocupa de situatia tarii in prag de iarna. De asemenea, Johannis este de parere ca nici organizarea alegerilor nu este pusa la punct, desi data prevazuta pentru desfasurarea acestora este foarte aproape.
Comparati prioritatile lui Iohannis cu preocuparile lui Basescu si trageti concluzia.