Inpolitics.ro: Stelian Tanase: "Pedelistii cara cu masina dosare din ministere"

Dupa alegerile locale, in PDL va izbucni "marea rafuiala" pentru conducerea partidului, afirma analistul politic Stelian Tanase, pentru Inpolitics, el fiind de parere ca Emil Boc "e terminat", Vasile Blaga e "cel mai influent om din PDL" iar Elena Udrea "nu mai are nici resurse financiare, nici politice". Totodata, analistul e de parere ca, in prezent, prioritatea PDL este aceea de a dosi dosarele si actele compromitatoare din ministerele care vor fi cedate USL. Cat despre Roberta Anastase, Stelian Tanase nu are nici un dubiu: "o proasta parasutata de Traian Basescu la Camera Deputatilor".
"Partidele nu iubesc opozitia. Ele vad opozitia ca pe o pedeapsa, o traversare a desertului. PDL a cazut de la putere fara sa se astepte. Cei de la palatul Victoria au fost luati prin surprindere. Nu au facut nici macar calculele elementare, de bun simt. Am aflat ca de la un minister se carau dosare cu masina. Cand cazi ca guvern, e ca si cum ai pleca la mare: faci curatenie generala, speli geamurile, pui lucrurile in ordine. Insa, pedelistii nu se asteptau sa piarda puterea. Nu au apucat sa setrga lucrurile, sa inchida dosarele. Acum, prima grija a pedelistilor este asigurarea acestor probleme. Unii au crezut ca sunt eterni la putere si au fost imprudenti. Acum cativa ani, am mai avut un caz de ministru care s-a considerat intangibil: este vorba despre Monica Iacob Ridzi. Ea a crezut ca se bucura de o protectie foarte puternica. A avut surpriza sa vada ca, atunci cand a fost acuzata in mod oficial, toata lumea si-a luat mana de pe ea. Este posibil ca, acum, justitia sa poate avea acces la niste dosare la care, intr-o alta situatie, nu ar fi avut acces", precizeaza Stelian Tanase.

"Emil Boc este terminat"
Pe de alta parte, analistul afirma ca Emil Boc "este terminat" din punct de vedere politic, pe linie de partid. "A fost presat sa plece la Cluj sub forma unui agriment: Boc pleaca acolo pentru a candida la primarie, iar nimeni din partid nu anunta ca el a fost demis din functia de presedinte. Nu puteau face altceva. Adica, Boc nu e bun pentru PDL, dar, este bun pentru Primaria Clujului? Formula de acum, impusa la varful PDL, este un preludiu al demiterii lui Emil Boc, dupa locale.

"Blaga, cel mai puternic om din PDL"
Vasile Blaga este cel mai influent om din PDL in aceste momente. Boc nu mai conduce, el nu mai e sunat de nimeni cu privire la o candidatura sau alta. Marea rafuiala din PDL va avea loc dupa alegerile locale. Cat despre Elena Udrea, ea va mai fi protejata o perioada de Traian Basescu dar, in partid, nu se omoara nimeni dupa ea. Elena Udrea nu mai are resurse politice si financiare.

Marea rafuiala din PDL
Dupa locale, in PDL se va da o mare batalie pentru putere si cred ca Vasile Blaga va aduce o noua garda la varful partidului. Sigur va izbucni o rafuiala generala deoarece pedelistii nu s-au asteptat ca Guvernul MRU o sa cada cu adevarat. Foarte greu au inghitit acest esec. Cazul Sorinei Placinta, santajata pentru a nu vota motiunea, arata gradul de degradare din sanul PDL.

"Roberta Anastase este o proasta parasutata la Camera"
Pe de alta parte, nu ai ce sa faci bine cu oameni de calibrul Robertei Anastase. Ea e proasta, de vina sunt altii. Ea a fost parasutata de Traian Basescu peste capul tuturor si i s-a dat Camera Deputatilor de parca ar fi fost o republica bananiera. Nu de putine ori, mai cu seama in ultimile luni, Roberta Anastase a facut declaratii de mahalagioaica. Toate acestea ne arata ca va urma un an politic spectaculos, vom avea ce scrie", conchide Stelian Tanase.