AmosNews : Blaga, linsat mediatic de Basescu! (Autor: OCTAVIAN ANDRONIC)

Dupa ce s-a rugat la capataiul duhovnicului sau, ca Ponta sa reuseasca sa cheltuiasca banii pe care i-a adus el de la UE, Basescu si-a aranjat rapid o invitatie la cel mai prietenos post de televiziune pentru a efectua un autentic linsaj mediatic.
Pentru ca in nici un alt fel nu poate fi interpretata diatriba lansata la adresa actualului presedinte al PDL si fost colaborator al sau. Dupa ce a facut "ciocul mic" dupa alegeri, refuzand chiar sa mai vorbeasca la telefon cu liderii partidului, pare sa se fi dezmeticit dintr-o data, dandu-si seama ca daca nu intervine, soarta partidului pe care el l-a preluat de la un procent de 4% ducandu-l pe cele mai inalte culmi ale guvernarii este in pericol. Iar pericolul vine de la cel care s-a instalat - fara acceptul sau explicit - in fruntea sa: Blaga!
Timp de aproape doua ore presedintele a glosat, miercuri, pe tema sa favorita: slabiciunea "conducerii", incapacitatea sa de a face opozitie adevarata. Cel mai grav lucru pe care il reproseaza Basescu "conducerii" este "opozitia constructiva" pe care o face aceasta, in loc sa sara la gatul puterii cu orice prilej, cum facea el cand era primar la Capitala. Aceasta conducere se face vinovata de a fi marginalizat adevaratele "valori" ale partidului, fostii ministri, care s-au acoperit de glorie de-a lungul guvernarii si care se vad acum trecuti pe linie moarta. Aproape la fel ca si "reformistii" care nu mai au nici un cuvant de spus. Ce sa mai vorbim despre "aliatii" adusi cu mari sacrificii de el insusi in ARD, ca sa intareasca capacitatea de raspuns a PDL-ului in fata "tavalugului" USL-ist: Ungureanu, Neamtu si baiatul ala de la Cluj pe care a uitat cum il cheama, desi a fost alaturi de el la greu. Dar, cel mai tare l-a iritat pe presedinte afirmatia "conducerii" ca cel mai mare deserviciu in alegeri l-au facut iesirile la rampa ale presedintelui de dinaintea scrutinului! Asa ceva nu se poate ierta si probabil ca in asta sta inversunarea cu care incearca acum sa-l scoata pe Blaga din cursa pentru presedintia partidului, ridicandu-i toate mingile posibile "talentatei" Elena Udrea, care ar trebui doar sa renunte la tocuri si la posetele scumpe pentru a-si ocupa locul pe care-l merita in ierarhia pedelista.
Nu este prima data cand Basescu procedeaza in acest fel fata de Blaga. A intervenit direct si brutal in precedentele alegeri cand l-a impus pe Boc aproape cu forta. Atunci mai era inca pe cai mari, chiar daca deasupra capului sau statea suspendata sabia lui Damocles, si putea inca sa mai manipuleze partidul. De data asta rolul sau s-a redus pana la o dimensiune simbolica, iar cei care s-au saturat de dictatura sa simt ca e momentul sa se aseze in spatele lui Blaga si sa-l sustina in confruntarea cu partida prezidentiala din partid. "Linsajul mediatic" de joi seara poate fi cea mai neasteptata si mai utila mana de ajutor pentru Buldog.