Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova a primit pe 18 mai o sesizare ca primarul Constantin Bragaru impreuna cu mai multi functionari publici, avand si calitatea de membri ai comisiei de licitatie, au aprobat achizitionarea in leasing a unor utilaje la un pret mai mare decat cel stabilit de consiliul local, fara a solicita garantia de executie si fara avizul Comitetului de Autorizare a Imprumuturilor Locale. "Pe 18.05.2009, s-a formulat o sesizare la Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova cu privire la faptul ca Adrian Constantin Bragaru impreuna cu Emilia Munteanu, Dragos Ion Oprea, Elisabeta Tuinea, George Daniel Slavoia, Letitia Ispir, functionari in cadrul primariei, in calitate de membri ai comisiei de licitatii, au aprobat achizitionarea unor utilaje in leasing la un pret mai mare decat cel stabilit in cadrul CL si fara a solicita vreo garantie de buna functionare si fara avizul Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale. In 2008, Adrian Constantin Bragaru a indus in eroare consilierii locali asupra beneficiului venit din partea utilajelor achizitionate in leasing si a dispus efectuarea de lucrari de curatare a suprafetelor inierbate de pe teritoriul Orsovei, in valoare de 1.174.743 de lei", este specificat intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Judecatoria Orsova.

Alte acuze

In 2009, Bragaru a cumparat, cu suma de 3.500.00 de lei, bunuri in bloc ce apartineau SDC Gospodarire Comunala si Locativa SA Orsova, desi o mare parte dintre ele se aflau pe domeniul public. "Cauza a fost sesizata la Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova, avand numarul 273/P/2009, fiind trimisa la IPJ Mehedinti, sa se efectueze cercetari pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 248, 215, alin. 1 Cod Penal, art. 77, alin. 1, din Legea nr. 273/2006. Au rezultat indicii pentru inceperea urmaririi penale. In prezent se afla in curs de urmarire penala", a spus purtatorul de cuvant al Parchetului Orsova, Zoia Amzoi.
De asemenea, la sfarsitul lunii iunie, primarul Constantin Bragaru a fost depistat de un echipaj de politie in timp ce se afla intr-un autovehicul neinmatriculat pe drumurile publice, condus de soferul primariei, Mircea Cristian Cojocariu, din ordinul edilului. Politistii au intocmit toate actele necesare si au inaintat dosarul catre Parchet. "Pe 30.06.2009, Politia a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova cu privire la faptul ca primarul Constantin Bragaru a dat dispozitie lui Mircea Cristian Cojocariu - sofer in cadrul primariei, sa conduca pe drumurile publice un autovehicul fara a fi inmatriculat. Cauza a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova cu nr. 371/P/2009, fiind trimisa la Politia municipiului sa se efectueze cercetari pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 85, alin. 1, din OUG nr. 195/2002, rezultand indicii de incepere a urmaririi penale", se mai arata in comunicatul Parchetului Orsova.
Tot lui Bragaru, Letitiei Ispir, director executiv, si juristului primariei Orsova, Elena Botila, le-au mai fost aduse acuze ca in acest an nu au respectat preverile legale ale OUG nr. 34/2006, privind contractele de achizitie publica, incredintand unei societati comerciale lucrari in valoare de 43.515.990 de lei, fara nici un fel de licitatie.
Inceperea urmaririi penale a fost confirmata luni de procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Orsova, Olimpia Cunicel.