Dumitru Nicolae nu a reusit sa rezolve mai nimic din ceea ce inseamna problema cabinetelor medicilor de familie din orasul nostru.

Democrata Maria Deju l-a atacat, la finele saptaminii trecute, in termeni duri, pe primarul orasului. Supararea pedistei vine de la faptul ca, la mai bine de un an de zile de la startul reformei din sistemul de sanatate, municipalitatea galateana nu a realizat prea multe dintre sarcinile ce i-au revenit conform legislatiei.

"Sintem la un an si citeva zile de cind se aplica legea referitoare la vinzarea catre medicii de familie a cabinetelor cu destinatia de cabinete medicale si acte conexe actului medical. Actul normativ face parte din pachetul de legi al reformei sistemului sanitar", a declarat Maria Deju.

In plus reprezentanta PD s-a aratat deranjata de faptul ca edilul sef are curajul sa se laude cu marile sale "realizari", desi in problema cabinetelor medicale nu a facut mare lucru. "L-am vazut pe primar la un post local de televiziune, cind si-a lansat o lucrare cu multe poze frumoase si cu realizarile din mandatul sau. Lucrarea nu am citit-o, dar sint curioasa la ce capitol a trecut punerea in aplicare a legii referitoare la vinzarea cabinetelor. Primaria a vindut intr-un an o singura locatie cu destinatia cabinete medicale. Mai exact, e vorba de cabinetele medicale din Micro 40. Daca lucrurile merg in acelasi ritm, nu e greu de spus in citi ani se va rezolva problema pentru cei 250 de medici din Galati", a precizat Maria Deju.

Politica, bat-o vina

Pedista a lansat ideea ca greutatea cu care se desfasoara la Galati marea reforma a sanatatii ar putea sa se traga de la faptul ca primarul Dumitru Nicolae reprezinta PSD, iar Guvernul are alta culoare politica. "In Comunitatea Europeana nu exista o legislatie unitara in domeniul sanatatii. Fiecare stat are propria legislatie, dar in toate tarile din UE cabinetul de medicina primara, medicina de familie nu apartine altcuiva decit medicului de familie. Indiferent de culoarea politica, administratia locala si centrala din tara noastra ar trebui sa urmareasca acest lucru", a subliniat democrata.

Maria Deju a tinut sa precizeze si faptul ca nici un medic care nu este stapin pe cabinetul sau nu este dispus sa investeasca in aparatura medicala moderna.