Edilul orasului Techirghiol, Dumitru Romulus Bratu, a demonstrat in cele cateva luni de cand se afla in aceasta functie, ca stie sa administreze eficient localitatea de care raspunde. De altfel, si initiativele primariei sunt in conformitate cu dezideratele cetatenilor din Techirghiol, intrucat acestia sunt incantati de modul in care localitatea lor se dezvolta, devenita un adevarat punct de atractie turistica. Cat priveste campania electorala, Bratu este alaturi de reprezentantii partidului din care face parte si incearca sa convinga electoratul din oras prin actiunile pe care le-a intreprins in perioada de cand a fost ales primar.

Reporter: Domnule primar, care au fost ultimele realizari ale dumneavoastra in ceea ce priveste administrarea orasului Techirghiol?
Dumitru Bratu: Am inceput sa materializam o parte din programul pe care mi l-am propus inca de la inceputul mandatului. Am finalizat pana la ora actuala asfaltarea a trei strazi si a unei alei si continuam, atat cat ne permite timpul.
Rep.: Dispuneti de fondurile necesare pentru realizarea acestor obiective?
D.B.: Da, avem fonduri, nu ne putem plange din acest motiv. Am mai instalat geamuri termopane la Gradinita nr. 1 si vom continua cu instalarea acestor tipuri de geam la liceu, urmand ca in functie de sumele care ne mai raman sa continuam la gradinita nr.3.
Rep.: Vorbeati in urma cu ceva timp de canalizarea de pe strada Fragilor din localitatea de care va ocupati. In ce stadiu se mai afla acest proiect?
D.B.: Intr-adevar, am finalizat aceasta lucrare inceputa inca din luna aprilie. Aceasta lucrare am facut-o cu ajutorul SRL-ului pe care noi l-am infiintat pe langa Primarie si al carui unic actionar este Consiliu Local. Societatea este autorizata si vom lucra, in continuare, cu reprezentantii ei in aceeasi maniera in ceea ce priveste canalizarile si alimentarile cu apa.
Rep.: Ce aveti de gand pentru perioada imediat urmatoare, mai ales ca dispuneti, dupa cum ati afirmat mai devreme, de fonduri suficiente pentru demararea altor lucrari?
D.B.: Intentiona sa alimentam cu apa o alta strada, urmand ca, in momentul in care vom putea sa perfectionam cu RAJA suplimentarea debitului de apa, sa facem si racordul.
Rep.: Am observat ca ati reusit sa mutati plaja, asa cum aveati in plan cu putin timp in urma. Ce mai aveti de gand vizavi de acest aspect?
D.B.: Da, am mutat nisipul si acum plaja este undeva catre Eforie Nord, aproape de iesirea din localitate, vizavi de Minerva. In acest loc am inceput sa aducem pamant vegetal, pentru a transforma aceasta zona intr-una de promenada. In acelasi timp, aici va exista si un parc. Faleza este deja betonata, iar in primavara vom executa iluminatul ambiental si vom amplasa banci. In cazul in care vom reusi sa amplasam si WC-uri, vom aduce in locul respectiv, prin concesiune, si chioscuri, de unde sa se poata procura cafea, bauturi racoritoare si alte astfel de bunuri de consum. Ne dorim sa facem ceva oriental, sa fie ceva de genul malul Bosforului din Istanbul.