Telenovela viceprimarilor din Botosesti-Paia continua. Dupa ce fostul viceprimar "detronat" in anul 2004 si-a reluat postul din primarie, viceprimarul lasat pe liber a dat in judecata autoritatile locale pentru a-si recupera functia.
Postul disputat in prezent de doi viceprimari a fost eliberat pentru prima data in 2004, cand vicele Ion Coanda a fost eliberat din functie de consiliul local pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu. Ulterior, Coanda a dat in judecata primaria si a obtinut in aprilie 2005 hotarare definitiva si irevocabila pentru repunerea sa in functie si plata salariului pe perioada in care a fost concediat. Intre timp insa, alesii locali de Botosesti nu au stat cu mainile in san si au pus alt viceprimar, Ion Moraru.
Acesta a ocupat functia mai bine de doi ani, insa s-a trezit dat la o parte de vicele care castigase in instanta. Si cum nici lui Moraru nu i-a convenit sa fie pus pe liber, acesta a dat la randul sau in judecata autoritatile locale din Botosesti ca sa fie repus in functie.
Constantin Fugaru, primarul comunei Botosesti-Paia, a declarat ca, in cazul in care justitia ii va da dreptate si viceprimarului cu numarul doi, primaria va fi nevoita sa ii plateasca si acestuia salariul si sa-l repuna in functie. "Viceprimarul care a castigat in instanta procesul a venit iar la primarie, dar acum ne-a dat in judecata celalalt. Ar fi culmea sa castige si el, ca am avea doi viceprimari cu acte in regula, dar, oricum, in Romania nu ma mai mira nimic. Pai, numele comunei incepe cu B, dar nu se cheama Bucuresti, ca sa avem doi viceprimari", a declarat primarul din Botosesti.
Primaria, datoare cu 280 de milioane la viceprimar
Actualul viceprimar Ion Coanda nu este privit insa cu ochi prea buni de consilierii locali din Botosesti. Cu toate ca si-a castigat in instanta drepturile salariale din perioada cand a fost concediat, potrivit primarului Fugaru, consilierii refuza sa-i dea vicelui banii cuveniti. "Consilierii nu vor sa ma lase sa ii dau salariul viceprimarului care a castigat in instanta. Trebuie sa ii dam vreo 280 de milioane de lei prin hotarare de consiliu, dar ei nu vor sa ii dau. Oricum, in bugetul pentru anul viitor o sa prevad acesti bani pentru ca avem obligatia sa ii dam prin hotararea instantei", a declarat edilul-sef Fugaru.