Primarul orasului Baia de Arama, membru al Partidului Democrat Liberal, Paulescu Buican Nistor, si-a dat demisia din functie. Pe masa prefectului judetului Mehedinti, Ion Mitu, a fost adusa demisia semnata de primarul din Baia de Arama, motivand ca a luat aceasta decizie din cauza problemelor de sanatate. La prima sedinta din aceasta luna, consilierii locali din Baia de Arama va trebui sa ia act de decizia primarului si sa ii predea responsabilitatile viceprimarului Ilie Bunceanu. Prefectul judetului a luat act de decizia edilului si va anunta Ministerul Administratiei si Internelor pentru ca impreuna cu guvernul sa stabileasca o data pentru alegerea noului primar pentru orasul Baia de Arama.
"Prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu, a luat act de demisia primarului orasului Baia de Arama. Paulescu Buican Nistor a depus la registratura Institutiei Prefectului Mehedinti o adresa prin care si-a anuntat demisia din functia de primar al orasului Baia de Arama, din motive de sanatate. Cererea de demisie a fost inaintata Consiliului Local Baia de Arama pentru ca, in conformitate cu dispozitiile articolului 15, alin.(1), litera a, coroborat cu articolul 17, alin.(1) din Legea privind statutul alesilor locali, consilierii sa ia act de aceasta in prima sedinta. Procesul-verbal al sedintei si referatul secretarului orasului Baia de Arama vor fi inaintate prefectului judetului Mehedinti, in vederea emiterii unui ordin prin care se va constata incetarea de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar in cazul domnului Paulescu Buican Nistor. Toate aceste acte vor fi comunicate Ministerului Administratiei si Internelor, care va propune guvernului stabilirea datei desfasurarii alegerilor pentru un nou primar al orasului Baia de Arama. Pana la data alegerilor, atributiile functiei de primar vor fi preluate de actualul viceprimar Ilie Bunceanu", a declarat Florin Albei, consilier al Cabinetului de Presa din cadrul Prefecturii Mehedinti.
Cu toate ca primarul din Baia de Arama a spus ca problemele de sanatate l-au determinat sa demisioneze, mai multe voci din primarie, dar si apropiati ai edilului sustin ca in ultimul timp au fost facute in repetate randuri presiuni politice asupra acestuia. Imediat dupa ce si-a depus demisia la prefectura, Paulescu Buican Nistor a demisionat si din PDL, iar de atunci este de negasit.