Modelul taxei la intrarea in statiunile de pe litoral se pare ca are sustinatori si la Navodari, mai exact in tabara de copii din localitate. Astfel, in cursul zilei de ieri, la intrarea in tabara Albatros din Navodari, oamenii care venisera cu gandul sa faca plaja sau pur si simplu sa stea la o terasa au ramas uimiti cand, la bariera de la intrarea in complex, administratorii, adica SIND Navodari, au cerut o taxa de 1 leu nou pentru fiecare persoana. Lumea obisnuita sa intre in aceasta tabara de ani de zile fara sa plateasca vreun ban a ramas uimita sa constate introducerea subita a taxei. Acest lucru i-a nemultumit pe oameni, iscandu-se astfel un scandal de toata frumusetea, scandal domolit abia dupa sosirea la locul cu pricina a presei si mai ales a viceprimarului orasului Navodari, Stefan Galbau, care, de altfel, a si constatat ilegalitatea taxei. "Mercenarii" de la poarta taberei, care voiau sa scoata bani de pe spinarea navodarenilor, au fost alungati, iar lucrurile au reintrat in normal. Toate bune si frumoase pana aici. Insa, dupa plecarea celor de la presa si a vicelui Stefan Galbau, "taxatorii" si-au reluat locurile la intrarea in tabara, luand in continuare bani de la oamenii care continuau sa soseasca la plaja. Acest lucru l-am aflat de la doua femei care se plangeau jandarmului insarcinat cu ordinea la bariera de la intrarea in tabara Albatros. Potrivit celor doua, la o alta intrare in complex, la aproximativ 100 de metri distanta, trei persoane le cereau 10.000 de lei vechi pentru a intra in tabara. Pana sa ajungem acolo, acestia au fost anuntati si au parasit zona. "Erau trei insi, unul dintre ei spunea ca este directorul taberei. Nu lua bani la toti, ii lasau sa intre gratis doar pe cei pe care ii cunosteau", sustine un martor la eveniment. Un locuitor din Navodari a afirmat ca banii pe care ii cereau persoanele respective nu sunt justificati, avand in vedere starea jalnica in care se afla plaja si complexul de tabere din Navodari.

Calapod: "Taxa este ilegala"

"Aceasta taxa este una ilegala. Nici Primaria, nici conducerea taberei nu a instituit-o. Aceasta ar fi putut fi aplicata doar cu o aprobare in prealabil a Consiliului Local sau a autoritatilor centrale. Am trimis o adresa oficiala catre SIND Navodari in care se solicita o explicatie cu privire la instituirea acestei taxe. De asemenea, o comisie o sa verifice cati bani au fost stransi si daca acestia au fost declarati la Administratia Fiscala", a afirmat primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod. In incercarea de a afla si o parere a directorului SIND Navodari, in calitate de administrator al complexului de tabere din localitate, Stefan Matei, ne-am gasit in imposibilitatea de a da de el pe parcursul intregii zile, fiind mai mereu, dupa spusele secretarei sale, plecat prin complex.

Cu sau fara taxa, tabara arata la fel

SIND Romania este cotata drept cea mai mare companie de turism din Romania datorita activitatilor de turism organizat sau individual si a experientei in domeniu de peste 25 de ani. Aceasta detine peste 20000 de locuri de cazare in hoteluri si vile in principalele statiuni din Romania. Una dintre sucursalele celor de la SIND Romania, cea de la Navodari, a luat in administrare Complexul de Tabere pentru Copii cu cativa ani in urma, in toti acesti ani nefiind observata nici o imbunatatire notabila in aspectul plajelor sau al conditiilor de cazare din hotelurile, vilele sau casutele complexului. Ca urmare a acestor lucruri, numarul copiilor care vin in vacanta pentru a petrece cateva zile pe malul marii in aceasta tabara a scazut foarte mult in ultimii ani, lipsa investitorilor si a proiectelor de dezvoltare a acestui complex ducand la aceasta situatie.