Primariile din Gorj au ramas cu vistieriile goale, fie pentru ca au primit bani mai putini la ultima rectificare de buget, fie au cheltuit tot ce mai aveau in conturi si in curand nu vor mai avea posibilitatea sa asigure functionarea minima a administratiei locale.

Unii primari din Gorj trag un semnal de alarma in ceea ce priveste bugetele locale. Edilii sunt nemultumiti de sumele primite in urma rectificarilor bugetare si spun ca sunt nevoiti sa renunte rand pe rand la iluminatul public sau la plata indemnizatiilor persoanelor cu handicap. Referitor la achitarea lucrarilor efectuate de diferite societati pe raza comunelor gorjene, situatia este aceeasi peste tot. Din cauza lipsei de fonduri, activitatea societatilor de constructii este in cele mai multe cazuri complet blocata. Constantin Parjol, edilul din Vagiulesti, a renuntat de curand la iluminatul public in satele comunei, intrucat nu a mai avut posibilitatea de a achita facturile la energie electrica. Pentru a nu face noi datorii in contul comunei, primarul a fost nevoit sa sisteze alimentarea cu energie electrica. Fara iluminat public, satenii sunt practic la mana hotilor. "Am fost nevoit sa opresc iluminatul public in localitate din cauza lipsei banilor. Dupa ce, la rectificarea de acum trei saptamani, au mai fost retrase si peste 300.000 de lei, investitiile sunt in aer. Ma tem ca nu voi avea bani nici pentru plata salariilor pe luna decembrie", a declarat Constantin Parjol, edilul din Vagiulesti.

Cu 500 de lei in cont

Primaria Samarinesti mai are doar 500 de lei in cont, cu exceptia banilor primiti pentru plata lucrarilor executate de diferite firme in comuna. Potrivit primarului Marian Ardeiu, nici indemnizatiile pentru insotitorii persoanelor cu handicap nu au mai fost achitate de doua luni: "Nu stiu cat o s-o mai ducem in ritmul acesta. Probabil ca trebuie facute lunar rectificari, dar nu stiu cum si de unde. O sa ajungem la intarzieri de luni de zile. Daca vom continua astfel, nu imi dau seama cum vom mai putea asigura functionarea primariei. Oamenii au nevoie de primarie, chiar si pentru actele acelea care se elibereaza. Oamenii se nasc, mor. Nu putem sa inchidem o perioada, ca nu suntem firma de constructii, si iarna stam acasa", a mentionat Marian Ardeiu, edilul din Samarinesti. Primarul din Baia de Fier, Constantin Mihutescu, declara ca nu are, de asemenea, fonduri pentru achitarea salariilor pentru insotitorii persoanelor cu handicap si spune ca ultima rectificare nu a influentat in bine bugetul primariei.