Agerpres informeaza: Olt: Liviu Dragnea - Nu exista niciun primar care sa-l sustina pe Ion Toma.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri la Slatina, dupa o intalnire cu primarii social-democrati din judetul Olt, ca acestia nu il sustin pe senatorul Ion Toma in eventualitatea in care acesta ar crea o noua constructie politica.
"Nu exista niciun primar care sa-l sustina pe Toma, nici vreun risc in sensul acesta, eu n-am sesizat si sunt sigur ca nu va fi, primarii vor liniste in partid", a spus Dragnea.
Acesta a adaugat ca primarii PSD din Olt sunt multumiti de actuala conducere a organizatiei judetene de partid si sunt "o echipa".
"Eu nu cred ca problema unui domn senator, indiferent cine, e mai importanta decat a 70 si ceva de primari. Situatia d-lui Toma nu suporta prea multe comentarii din partea mea. Biroul Permanent National a luat decizia sa valideze o hotarare venita de aici (n.r. - PSD Olt) prin care se retragea sprijinul politic pentru dl. senator Toma. Dupa discutii lungi, dl. Toma a spus ca nu va accepta lucrul acesta si isi va da demisia. El nu a fost exclus din PSD de nimeni, e o decizie pe care a luat-o personal. Au fost colegi in BPN, inclusiv eu, care au spus in cadrul discutiilor ca dl. Toma chiar se cere afara din PSD, chiar cerea o anumita atitudine pentru a iesi din partid. Am sesizat astazi ca la primari era ceva firesc. Una dintre cele mai importante probleme politice ale primarilor e dorinta acestora ca in partid sa fie liniste, primarii sunt satisfacuti, eu astazi i-am simtit ca pe o echipa", a afirmat Liviu Dragnea.
Secretarul general al PSD a spus ca a discutat cu primarii si chestiunea candidaturilor la alegerile locale si posibilitatea ca USL sa aiba candidati unici la primarii si in alte localitati decat cele resedinta de judet. Dragnea a subliniat ca primarii in functie ai PSD ar putea fi candidati ai USL daca vor fi de acord si liberalii si conservatorii, asa cum si primarii liberali sau ai PC ar putea fi candidatii USL cu acordul organizatiilor locale PSD.
"Unde e primar PSD in functie noi nu vom accepta candidat comun al USL decat daca se ajunge la un acord intre organizatiile locale si primarul nostru va fi candidat comun al USL. Este valabila si reciproca. In interiorul judetului nu se pune problema unei paritati", a subliniat Liviu Dragnea.
El s-a aflat miercuri la Slatina pentru o intalnire cu primari ai PSD, PNL si PC.