Un grup de 11 primari vasluieni, reprezentanti ai Consiliului Judetean (CJ) si secretari ai comunelor vasluiene, se afla de doua saptamani in turneu prin Europa.
Presedintele CJ, Corneliu Bichinet, care a initiat actiunea, a declarat ieri ca primarii nu folosesc bani publici pentru achitarea cheltuielilor de deplasare.
In ciuda acestor asigurari, in cazul primarului Vasile Tabara, lucrurile stau altfel.
Consiliul Local Hoceni a aprobat, prin Hotararea nr. 10/2005, in urma cererii inaintate de primar, alocarea sumei de 685 de euro necesara deplasarii acestuia in Spania. Teoretic, primarii participa la o actiune “economico-administrativa“, care insa nu dureaza decat trei zile. Restul timpului (14 zile) fiind dedicat plimbarilor prin marile orase ale Europei si vizitarii unor obiective turistice.
Ideea deplasarii primarilor in Spania nu este noua. Bichinet a lansat inca din august anul trecut primarilor din judet, indiferent de culoarea politica, o invitatie pentru o deplasare economico-administrativa prin toata Europa.
Cheltuielile ar fi trebuit suportate din bugetele locale, insa, dupa ce presa a sesizat acest lucru, s-a renuntat la deplasare.