Liderii partidelor din Coalitie au convenit asupra formei finale la proiectul de lege privind migratia politica. Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, a anuntat ieri ca acestia au stabilit ca primarii isi vor pierde mandatul doar daca isi dau demisia din partidul pe listele caruia a fost ales. La fel, consilierii din consiliile judetene si locale isi vor pierde mandatul obtinut pe liste de partid daca vor fi demisi sau daca vor demisiona din partidul pe ale carui liste au candidat.
„In ceea ce priveste situatia primarului, avand in vedere ca alegerea se face pe persoana, s-a ajuns la concluzia ca-si va pierde mandatul numai daca isi da demisia din formatiunea politica care l-a sustinut, si nu daca este demis“, a spus Bogdan Ciuca. Reprezentantii Coalitiei, a explicat Ciuca, au ajuns la aceasta formula „pentru a se impiedica santajul politic din partea partidului“ pe listele caruia a fost ales.
Potrivit unui alt amendament, menit a completa Legea administratiei publice locale, pentru presedintii de consilii judetene, vicepresedinti si consilieri, pastrarea mandatului nu se va face in aceleasi conditii ca in cazul primarilor, care au fost alesi prin votul popular. Intrucat categoriile mentionate sunt alesi pe liste, reprezentantii acestora isi vor pierde mandatul atat in cazul excluderii din partid, precum si in eventualitatea demisiei din formatiunile din care fac parte.