Primaria Craiova se pregateste sa investeasca zece milioane de lei in consolidarea a doua poduri intens circulate din municipiu
Consiliul Local Craiova a aprobat in unanimitate, saptamana trecuta, documentatiile de avizare pentru doua investitii urgente. Este vorba despre reabilitarea Pasajului Electroputere, situat pe Calea Bucuresti, la intersectia cu bulevardul Decebal, si de podul catre Melinesti, care trece peste triajul CFR.
Podul peste triaj - 5,7 milioane de lei

Avand o lungime de 186 m, podul care traverseaza magistrala dubla Bucuresti - Timisoara si cele 18 linii ale triajului CFR asigura legatura catre Cimitirul Nord si viitorul targ de la Tancodrom. In urma expertizei realizate de Institutul de Cercetari in Transporturi INCERTRANS SA Bucuresti, au reiesit urmatoarele: "Podul se incadreaza in clasa starii tehnice III - stare satisfacatoare; elementele constructive prezinta degradari vizibile pe zone intinse, cu afectarea sectiunii transversale. Masurile care se recomanda sunt urmatoarele: reparatii, reabilitari, consolidari". In urma expertizei, Directia de Investitii si Servicii Publice din cadrul Primariei Craiova a considerat ca, fara nici o investitie, starea podului se va degrada, asa ca a propus reabilitarea acestuia.
Primul pas a fost facut joi, cand Consiliul Local Craiova a aprobat documentatia de avizare a acestei investitii, in valoare totala de 5,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Investitia, care se va intinde pe 12 luni, presupune repararea placii de beton actuale, turnarea unei placi de suprabetonare groasa de 12-20 cm, peste care se va pune hidroizolatie si covor asfaltic. Vor fi totodata reparate si trotuarele, care vor fi dotate cu parapeti pietonali noi.

Pasajul Electroputere - 4,3 milioane de lei

Cel mai circulat pod din Craiova - Pasajul Electroputere - necesita si el reparatii. Expertiza, realizata tot de firma INCERTRANS, a relevat faptul ca "podul se incadreaza in clasa starii tehnice III - stare satisfacatoare, elementele constructive prezinta degradari vizibile pe zone intinse, cu afectarea sectiunii transversale".
Ca atare, specialistii de la Directia de Investitii si Servicii Publice a primariei au propus si in acest caz reabilitarea acestui pod, cu o lungime totala de 57 m si o latime a carosabilului de 21 m. Valoarea totala a investitiei ar fi de 4,3 milioane de lei, inclusiv TVA, cuprinzand si in acest caz o suprabetonare de 20 cm, urmata de o hidroizolatie, un strat de protectie si doua straturi de asfalt de cate 4 cm. Durata investitiei este de noua luni.
Atat in cazul Pasajului Electroputere, cat si al podului catre Simnicu de Sus si Melinesti, investitiile ar urma sa fie facute cu bani din bugetul local.