Suspendarea contractului cu firma Hi Speed Recovery (HSR), masura anuntata de primarul Catalin Flutur la finele lunii mai pentru a veni in sprijinul populatiei, nu mai este posibila. Edilul a declarat in urma cu doua zile ca municipalitatea a trimis o notificare firmei despre posibilitatea suspendarii sau rezilierii contractului, dar nu a primit un raspuns oficial. In schimb, reprezentantii societatii au venit cu o propunere de reducere a programului, respectiv intreruperea activitatii dupa ora 20,00, lucrul intr-un singur schimb si renuntarea la dispecer si paznic la parcul auto, unde sunt duse masinile ridicate din oras. "Contractul nu permite rezilierea decat prin rascumpararea investitiilor facute de ei, bani pe care noi nu ii avem. Contractul nu putem sa il anulam. De la 1 ianuarie vom vedea. Trebuie sa primim un raspuns la notificare", a spus primarul.
In ultima sedinta de Consiliu Local, alesii au solicitat masuri care sa stopeze abuzurile firmei care se ocupa cu ridicarea masinilor, unii reiterand varianta ca de aceasta activitate sa se ocupe o societate din subordinea Consiliului Local. Primarul a reamintit consilierilor ca ei au fost cei care au votat regulamentul de circulatie care include si masurile aplicate in cazul masinilor parcate neregulamentar, dar si documentatia in baza careia serviciul a fost scos la licitatie. Catalin Flutur a intarit ca municipalitatea se dezice de abuzurile facute de muncitorii HSR si a recomandat botosanenilor care se considera nedreptatiti sa se adreseze instantei. Gheorghe Vazdoaga a aratat ca alesii nu contesta regulamentul, ci modul in care este aplicat.
Activitatea HSR a constituit unul dintre subiectele discutiilor purtate ieri in Comisia de ordine publica, prezidata de primarul Catalin Flutur. Aici s-a ajuns la concluzia ca regulamentul in baza caruia se ridica masini sau se blocheaza roti trebuie modificat la unele capitole.
Contractul cu HSR a intrat in vigoare la inceputul lui 2009 si are o valabilitate de trei ani.